Најновије

Низ активности "Радничког" поводом јубилеја!

Како И доликује најстаријем СД у Србији, Раднички је обележавање свог постојања почео 18. априла у Скупштини града Београда. Пред многим гостима, појавиле су се легенде спортског друштва “Раднички”, као И многе званице из јавног живота. Присутнима су се обратили председник организационог одбора СД “Раднички” Душан Ивковић, помоћник Министра омладине И спорта Дарко Удовичић И председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Фото-Промо

Помоћник Министра омладине и спорта Дарко Удовичић је истакао да се Министарство труди да младим спортистима учини услове што бољим и честитајући рођендан Радничком, пожелео да се сви окупе следеће године у још већем броју на великом јубилеју. 


Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић је истакао да му је велика част што се обраћа пред легедама нашег спорта на 99. рођендан најстаријег СД у Србији, али и у некадашњој Југославији.


Председник организационог одбора СД “Раднички” Душан Дуда Ивковић је нагласио да је покренут низ акција којима желе да створе базу и учврсте квалитет који је “Раднички” увек имао, као и да вредно раде на томе да одрже традицију спортског друштва дугу сто година. 


У Скупштини града Београда  су додељена признања представницима клубова, заслужним пријатељима спортског друштва и спортским ветеранима.


У петак 19. априла делегација СД “Раднички” положила је венац на Теразијама  и у Математичкој гимназији. 


На Теразијама  је у Другом светском рату обешен  један од чланова “Радничког” Светислав  Милина.  Спомен плоча која је пре две године украдена, још није враћена, али се у Радничком надају да ће се  плочу поставити до прославе 100. рођендана.  Раднички је основан у Математичкој гимназији где се данас налазе најбољи математичари у свету. 


Данас на дан оснивања, венац ће се положити на спомен плочу СД “Раднички”, када ће и почети одбројавање до 100 свећица и камена темељца за нову халу.

 

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА