Најновије

ПРЕДСЕДНИК ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ ПРАЊА НОВЦА: Пронађене све валуте, огромна количина новца!

Велика количина новца пронађена је у кући свргнутог председника Судана Омара ел-Башира, који је сада под истрагом због прања новца, саопштили су тужиоци.

Сукоби у Африци (Фото: Јутјуб)

Безбедносне службе пронашле су евре, доларе и суданске фунте у укупном износу од преко 130 милиона долара. Бивши судански лидер је стављен у кућни притвор након вишемесечних протеста који су довели до његовог свргавања, а по извештајима Ел Башир се сада налази у затвору у Кобару.

Извор из суданског правосуђа изјавио је за Ројтерс да су кофери са више од 351.000 долара, шест милиона евра и пет милијарди суданских фунти (105 милиона долара) пронађени у кући ел Башира. Слика коју је објавио Радио Дабанга са седиштем у Холандији приказује мушкарце у војним униформама како стоје изнад нечега што изгледа као неколико врећа пуних готовине.

Новац, за који Радио Дабанга каже да је био приказан новинарима, пронађен је у врећама направљеним за издрже тежину од 50 килограма житарица. Државни тужилац Судана најавио је раније данас да ће бити формиран нови Одбор који ће се бавити надгледањем антикорупцијске истраге.

Кинеска звер: Процурео снимак тестирања новог носача авиона. Погледајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Преседник Судана Омар ал Башир

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА