Најновије

ЦИА ОБЈАВИЛА ДОКУМЕНТ КОЈИ ОТКРИВА НАЈВЕЋУ ТЕОРИЈУ ЗАВЕРЕ У ЈУГОСЛАВИЈИ Тито никад није постојао! Све је било илузија за народ!

Председник бивше Југославије Јосип Броз Тито никада није постојао, наведено је у документу о илузијама и заблудама народа некадашње СФРЈ, који је недавно објављен на сајту америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).

Јосип Броз Тито (Фото: Јутјуб)

У документу, са којег је скинута ознака тајности, констатује се да је Тито био само сан, односно привид народа који је имао потребу да га предводи маршал кога поштује цео свет.

– Постојање Јосипа Броза Тита је најобичнија илузија народа који је маштао о томе да на челу државе има човека који Русима може да каже историјско не, човека по коме ће градови добијати имена и у чију ће част правити слетове и носити штафете. Људи су једноставно имали потребу да имају некога ко је био изговор за братство и јединство које је у том периоду пропагирано – објашњава Џорџ Питерсон, један од аутора документа.

– Када узмете у обзир да људи на просторима бивше Југославије ни око чега не могу да се сложе поставља се и логично питање како је могуће да је постојала особа која их је све ујединила око исте идеје и држала их годинама на окупу, и да при том не само да ником ништа није сметало, већ су се и многи клели у њега – наводи Питерсон.

Питерсон констатује да управо то што Тито није постојао на најбољи начин објашњава његову непристрасност и успех у разрешавању разних проблема и сукоба етничких група у Југославији, јер чим су се уместо њега појавили реални лидери земља се распала.

Прочитајте ОВДЕ шта је то Хитлер планирао док је био на врхунцу моћи.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тито без маске.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА