Најновије

ШЕФ ВОЈНОГ САВЕТА ПОТВРДИО: Ово је судбина свргнутог председника Судана

Бивши председник Судана Омар ал Башир био је председник готово 30 година. Током априла, он је заточен од стране војске и пребачен у затвор у Картум. Према последњим извештајима, у његовој резиденцији пронађене су огромне количине новца, које су можда послужиле као основа за оптужбе за корупцију против њега.

Бивши лидер Судана Омар ал Башир (Фото: Јутјуб)

Шеф Суданског прелазног војног већа потврдио је да је бивши председник земље, Омар ал Башир, у затвору, заједно с другим бившим високим званичницима, известио је Ројтерс у недељу.

Само дан раније, војни истражитељи су наводно пронашли велике количине новца, како у страној валути, тако и у суданским фунтама, после претреса његове куће. Новац је војска запленила и пребацила у централну банку. Ово би, како се извештава, могло послужити као основа за оптужбе за корупцију против Башира.

Средином априла, војска је задржала Башира након што је владала земљом скоро 30 година. Прелазни војни савет обећао је да ће одржати нове изборе за две године. Међутим, протести, који су у току у Судану у току последњих неколико месеци, настављени су, док су демонстранти захтевали да војска преда власт новој цивилној влади.

Године 2009. бивши судански председник постао је први актуални шеф државе који је тражен од Међународног кривичног суда због оптужби за геноцид и злочине против човечности почињене током сукоба у Дарфуру који је избио 2003. године.

ХТШ ликвидирао 19 сиријских војника. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пад суданског председника Омара ал Башира

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА