Најновије

ЗВЕРСКИ ПРЕТУЧЕН ДЕЧАК: Србин у Аустрији претрпео брутално вршњачко насиље

Аустријску јавност шокирао је видео-снимак који кружи друштвеним мрежама на којем се види како малолетна деца пребијају вршњака. Kако се испоставило, ради се о снимку направљеном мобилним телефоном, који приказује догађај из Салцбурга и датира од јула прошле године, а жртва је дечак из Србије.

Вршњачко насиље (Фото: Јутјуб)

Државно тужилаштво одлучило је да против тројице нападача, старих између 14 и 16 година, подигне оптужницу због наношења тешких повреда. На снимку се види како једна група прети двојици ђака, потом их опкољава и затим удара. Тројица нападача су Аустријанац и двојица руских држављана који су жртву ударали песницама, шамарали га, али и шутирали у главу.

Жртва је, иначе, држављанин Србије који је у време напада имао свега 13 година и који је задобио крварење у уху. Његов другар, тада 12-годишњи Македонац, задобио је хематоме од удараца песницом и ногом у лице.

Према државном тужилаштву, напад се догодио 11. јула прошле године и очигледно је био акт освете пошто је Србин, наводно, претходно испребијао пријатеља његових нападача и то снимао, као што су и они урадили. Осумњичени малолетници морају пред судом да одговарају за велики број других кривичних дела.

Како је Лазански одговорио америчком председнику, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА