Најновије

НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА, ЗЛО СЕ НЕ СМЕ ВРАТИТИ! Мора се сасећи у корену, ирачке снаге знају како!

Ирачке снаге безбедности у недељу су убиле седам лидера милитантне групе Исламска држава (ИД) у источној покрајини Дијала, јавио је безбедносни извор.

Ирачке снаге у борби против џихадиста Исламске државе (Фото: Јутјуб)

- Заједничке снаге Ирачке обавештајне службе и Служба за борбу против тероризма спровеле су операције авионима на скровишта ИД у планинској области Химрин, неких 65 км источно од главног града покрајине Бакубе – рекао је Садик ал-Хусеини, шеф одбора за безбедност у покрајинском савету Дијале за агенцију Синхуа.

- Операције су резултирале убиством седморице лидера ИД у Дијали, укључујући и Абу Идриса – рекао је ал-Хусеини.

- Убијени лидери су главни покретачи насиља и терористичких напада у покрајини –  рекао је ал-Хусеини, додајући да су операције које су водиле снаге безбедности биле тешке, јер су се лидери ИД скривали у неприступачним подручјима и унутар подземних скровишта.

Раније овог месеца, Ирачке снаге безбедности покренуле су спорадичне рације у склопу великих операција у циљу лова на милитанте ИД који се скривају у планинском ланцу Химрин, убивши многе милитанте и уништавајући њихова скровишта.

Упркос поновљеним војним операцијама у Дијали, неки ИД милитанти се и даље скривају у неприступачним подручјима у близини границе с Ираном, те у пространим подручјима која се протежу од западног дела покрајине до планинског ланца Химрин на северу Бакубе. Безбедносна ситуација у Ираку драматично је побољшана након што су Ирачке снаге безбедности у потпуности поразиле екстремисте ИД широм земље крајем 2017. године.

Остаци ИД-а су се, међутим, отапали у урбаним срединама или су прибегавали пустињама и кршевитим подручјима као сигурним уточиштима, спроводећи честе герилске нападе на снаге безбедности и цивиле.

Путин аминовао. Полетели руски авиони. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Xinhua

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА