Најновије

КУРДИ ОТКРИВАЈУ: Хоће ли снаге СДФ напасти сиријску војску код Ал Букамала?! (ВИДЕО)

Сиријске демократске снаге (СДФ) не планирају операцију против Сиријске арапске војске (САА) у граду Ал Букамалу у покрајини Деир ез Зор, саопштено је у среду.

Сиријске демократске снаге (Фото: Јутјуб)

Канцеларија за штампу СДФ-а је такође порекла могућност било каквих напада на сиријску војску, упркос тврдњама опозиционих активиста; ове тврдње је такође демантовала сиријска војска. Прошле седмице, сиријско војно особље у близини Ал Букамала пријавило је неколико јединица СДФ-а како се крећу према њиховим положајима, што их је навело да се питају да ли група коју подржавају САД планирају напад на САА.

Касније су ирачке снаге Хашд ал-Шабија ппотврдиле сумње САА, осим што су рекле да их Сједињене Државе шпијунирају и да се припремају за напад са једном од њихових савезничких група. Сиријски лист Ал-Ватан објавио је чланак који тврди да Коалиција САД планира да нападне сиријску војску својим савезничким побуњеничким снагама из регије Ал-Танф.

САА и СДФ тренутно немају међусобних проблема; штавише, потоњи су остали у контакту са Дамаском и слали нафту и друге ресурсе влади како би помогли у текућој кризи горива која мучи земљу. Иако је СДФ подржан од САД, они су јасно ставили до знања да су заинтересовани за политичко решење које ће довести до краја рата и имплементације нових институција које ће им омогућити већу аутономију.

Погледајте ОВДЕ шта џихадисти и страни медији раде на северу Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА