Најновије

НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Ситуација у Европи као пред Други светски рат! Ево шта се спрема

Премијер Словеније Марјан Шарец упоредио је ситуацију у Европи са оном пред избијање Другог светског рата, када су европски политичари попуштали Хитлеру. Шарец је, у интервјуу агенцији АП, оценио да Европска унија убудуће мора брже и одлучније да доноси одлуке, како би одговорила на велике изазове данашњице.

Националистички протести Фламанаца у Бриселу (Фото: Јутјуб)

- Популисти у Европи напредују зато што умерене странке и политичке снаге нису биле успешне и довољно проактивне у изношењу својих агенди. Ако само седиш и чекаш шта ће се догодити, онда су популисти врло гласни и добијају много политичког простора - рекао је Шарец у разговору који преносе словеначки медији.

- Данашњи доминантни европски политичари и званичници Европске уније преспоро одлучују у новим историјским околностима. Унији треба ново и ефикасније вођство, ако жели да успешно парира таласу популизма и све већем утицају Русије и Кине - оценио је Шарец.

- Ако се ЕУ распадне, онда смо сви пропали. То је врло брутално, али и истинито - закључио је Шарец.

Америчка агенција Шареца описује као бившег глумца и комичара који је прошле године успео да формира мањинску коалициону владу либералних и левих странака и тако спречио да власт освоји бивши премијер Јанез Јанша, који је на изборима наступио са националистичком антиимигрантском агендом, сличном оној мађарског премијера Виктора Орбана.

Хаос у студију због Косова. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА