Најновије

КНЕЛЕ ЈЕ УМАЛО СКРАТИО ДВОРНИКА ЗА ГЛАВУ! Дино је рекао једну реч, а онда је настао хаос

Овог 27. априла навршиће се 48 година од рођења једног од најжешћих и најопаснијих момака са београдског асфалта - Александра Кнежевића Кнелета. Мистерија његовог убиства и даље није разрешена. Случај је чак и проглашен застарелим.

Александар Кнежевић Кнеле (Фото: Приватна архива)

После Кнелетовог убиства, породица, пријатељи и колеге били су шокирани, а према речима сведока, у његовом омиљеном кафићу цео дан није пуштана музика.

Тешко је живети

На сахрану му је дошло неколико хиљада људи, а о њему се и данас шире бројне урбане легенде, па тако и једна која га доводи у везу са познатим певачем народне музике. Тако је Џеј Рамадановски 1992. године на Београдском сајму имао солистички концерт и пре песме “Тешко је живети” рекао: "Ово је за оне који више нису са нама. Али шта да се ради, ми морамо да живимо даље...". На крају песме, Џеј и публика су скандирали Кнелетово име.

Сукоб са Арканом

Кнеле је, према речима људи који су га познавали, имао квалитете великог вође и због тога су почеле прве варнице између њега и Аркана, који, наводно, није толерисао његову својевољност.

- Када се Кнеле са Жапцем појавио на јужној трибини, међу “гробарима”, наравно са црвено-белим бојама, за Аркана је био табу да се један навијач Црвене звезде појави на југу Партизана. Тада су Кнеле и Аркан јавно постали непријатељи. Кнеле није био кукавица и позвао је Аркана телефоном. Док му је Аркан одбрусио: “Мали, не лети високо, скратићу ти крила!”. Кнелетов одговор је гласио: “Матори, моје време тек долази, чућеш ти још за Кнелета из Браће Јерковић!”. Тада је Кнеле већ био члан јаке екипе из Браће Јерковић, која је из дана у дан освајала град. Кристијан се тада тек доселио у Јерковић и придружио се том “пројекту”. Кристијану се свидело то сложно и јако друштво и решио је да га “упосли” тако што је заратио са момцима из старе гарде, Мијом Пијуком и Арканом. Цела екипа из Јерковића, са Кнелетом на челу, стала је на Кристијанову страну и тада почиње њихов рат са Арканом - наводе “Легенде деведесетих”.

Боравак у ЦЗ

- Кнеле није дуго боравио у ЦЗ-у, само 15 дана. Када је дошао показао ми је своју бутину и рекао: "Види, ранили су ме ласером!" На нози није било никаквог трага рањавања, па сам схватио да је Кнеле хиперболичан момак, незрела личност, која воли све да увеличава.

Овако прича Јордан Антонић, бивши командир страже у Окружном затвору у Београду где је од 1980. до 1996. године био чувар и дугогодишњи подстанар у популарној београдској казнионици ЦЗ.

- Хвалио ми се како је пред полицијом на стадиону Црвене Звезде, вадио пиштољ, стављао га себи на груди и говорио:

"Упуцаћу се, ако ми приђете!"

Његов отац Буца Ал Капоне је такође веровао да је Кнеле непобедив. Упозоравао сам га да ће се његовом сину нешто догодити, али ми је Ал Капоне одговорио: "Нико Кнелету ништа не може!" - прича Антонић.

Умало да убије Дворника

У једној емисији код Минимакса, неко је питао певача Тонија Монтана - да ли је тачно да је Кнеле "хтео да скрати за главу Дина Дворника."

- Да, то је било 1989. године. Тада је изашао његов албум. Имао је наступ на партизановом тениском терену. Било је пуно. И онда се нешто излануо, поменуо је Торциду, на шта је Александар Кнежевић Кнеле реаговао невероватно бурно. И мало је фалило да овај никад и не постане зенга - испричао је Тони Монтано.

Српски моћници и политичари прете макроу. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА