Најновије

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПУТИНОМ: Главна тема Косово и Метохија

Председник Србије Александар Вучић састао се данас пре подне у Пекингу са руским председником Владимиром Путином, а главна тема разговора је Косово и Метохија, како су обе стране најавиле пре сусрета.

Путин и Вучић (Фото: РИА)

Путин је на почетку састанка рекао да је задовољан економском сарадњом две земље, те да му је драго да могу да разговарају о билатералним и регионалним питањима.

Састанку српског и руског лидера присуствовали су и шеф руске дипломатије Сегреј Лавров, као и српски министри, чланови делегације која борави на форуму Појас и пут у Пекингу.

Српски председник честитао је Путину, обраћајући му се на руском језику, велики православни празник, Васкрс.

Састанком са путином Вучић ће заокружити консултације са партнерима и пријатељима Србије уочи састанка у Берлину, наредног понедељка, после којег ће, како је рекао, донети важне одлуке о изборима у Србији и позицији и мерама у одговор на низ једностраних, дискриминишућих потеза Приштине.

Вучић је јуче у Пекингу разговарао и са кинеским председником Си Ђинпингом, који је потврдио подршку своје земље територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Председник Србије у понедељак ће присуствовати састанку у Берлину, на позив канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Емануела Макрона.

Вучић је рекао да од тог састанка не очекује ништа, да није оптимиста, али и да ће, после више негативних сигнала, бити интересантно чути да ли Немачка и Француска желе Србију у ЕУ или не.

У делегацији, коју предводи председник Србије, налазе се министар трговине и телекомуникација Расим Љајић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и председник Националног савета за координацију сарадње с Русијом и Кином Томислав Николић.

Путин у свом говору у Кини поменуо Србију и открио важну ствар. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА