Најновије

БРИГА МЕ ШТО СЕ "МЕЂА" НЕ СВИЂА АЛБАНЦИМА! Глумац Милош Биковић отворено о српско-руском хит филму!

Тренутно најпопуларнији српски глумац Милош Биковић каже да је и пре снимања филма "Балканска међа" знао да се ово остварење неће допасти Албанцима, али ни многима на западу. Упркос томе, решио је да осим као глумац, у пројекат о ослобађању аеродрома Слатина на Косову и Метохији, уђе и као копродуцент јер је осећао дужност према Србији и Србима. Био је свестан да му то у послу може донети и проблеме, али се није обазирао.

Милош Биковић (Фото: Јутјуб)

Колико је важно за један народ да поштује своју веру?

- Веома је важно, јер вера дефинише однос према најважнијим темама у животу, поставља систем вредности. Оно дефинише ваш однос према смрти, животу, љубави, ближњима, породици, домовини. Ако је искрена, вера је везивно ткиво једног народа. Чини људе народом, а не само скупом појединаца.

Да ли имаш страх како ће Албанци реаговати на филм "Балканска међа"?

- Немам ту врсту страха, знам да неће реаговати добро. Знао сам и пре него што смо почели да снимамо да им се неће допасти.

Сматраш ли да је била потребна храброст да се српска страна приче представи свету, јер су Британци недавно тражили да се филм на неки начин цензурише?

- Наравно да је потребна храброст јер смо знали да овај филм неће бити дочекан тамо како ми овде дочекујемо холивудске филмове. Ја сам све ставио на вагу и превагнула је дужност коју сам осећао према свом народу. То ми је било важније од проблема које бих могао да имам.

Филм "Балканска међа" је сниман на светском нивоу. Многе сцене су биле веома захтевне. Шта ти је на снимању најтеже пало:

- Најтеже су ми пале сцене акције. Радио сам их са великим уживањем, али су физички веома напорне. Много пута смо понављали оне најтеже, које су у неким моментима биле и опасне. У једном тренутку ми је чаура полетела ка оку и промашила га је за неколико милиметара. Филм је постављао захтевне задатке пред нас, али сам на крају веома задовољан резултатом.

Ово остварење је код сваког гледаоца пробудило различите емоције: бес, тугу... Какав је на тебе утисак оставио као гледаоца, а какав као глумца?

- Тешко ми је да кажем јер сам као копродуцент осећао одговорност да овај филм буде достојан историјског момента који представља, тако да ми није било лако да будем гледалац. Филм вреди погледати у биоскопу јер је на мене највећи утисак оставила та визуелна компонента филма, која је заиста импресивна јер је филм јако добро урађен, да не кажем холивудски.

Васкрс је победа љубави над смрћу

На који начин прослављаш Васкрс и шта за тебе представља овај празник?

- За мене је Васкрс најважнији православни празник. Представља обнову и победу љубави над смрћу. Обавезно одем на литургију и најрадије га прослављам са породицом.

Какве те успомене из детињства вежу за овај празник?

- Волео сам да се куцкам јајима и да побеђујем, као и свако дете. Вежу ме лепе успомене. Око Васкрса постоји нека посебна атмосфера, тада се осећа благост у ваздуху.

Прочитајте ОВДЕ шта Лазански каже ново о специјалном рату против Србије.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА