Најновије

Немачки ултрадесничари се припремају за грађански рат! Верују да ће доћи до "колапса државе"!

Немачки ултранационалисти верују да ће доћи до грађанског рата и да ће тада наступити смрт државе, па због тога тренирају и обучавају се да рукују ватреним оружјем и експлозивом, упозорила је локална служба безбедности.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Немачка обавештајна служба, упозорила је све на јачање и организовање крајње деснице из подземља, преноси Дие Wелт.

Обавештајна служба је урадила извештај у коме позива на појани надзор такозваних оних "који се спремају за наводне апокалиптичне сценарије".

Ови људи прикупљају ватрено оружје и друге залихе како би били спремни за наводни грађански рат, или "страх од колапса јавног реда" у Немачкој.

"Покрет препера", који се први пут појавио у САД-у, одавно је посвећен тражењу начина да се преживи, па тако гомилају залихе хране, муниције, лекова и слично, који им користили у случају судњег дана.

Такође, постоји и алармантан број екстремиста који су би могли да планирају нападе, који би могли да укључују и експлозивне направе. Они су наиме, део ових група тек неколико месеци, а пре него тшо су се прикључили екстремистичким групама нису били познати безбедносној агенцији.

Немачки националисти се обично радикализују путем друштвених мрежа, где углавном домирају теме о ширењу ислама и приливу миграната.

Међутим, терористички чинови крајње деснице остају слабо организовани, јер постоје разлике између планирања и стварности.

Ипак неки политичари кажу да је крајња десница све већа претња јавној безбедности.

Ово није први пут да су немачке власти забринуте због екстремизма крајње деснице. Прошле године полиција је извшила хапшење осумњичених ултранационалиста кјои су планирали нападе на мигранте и људе који имају другачије политичке ставове.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да због руске претње више троши на војску.

Извор: РТ/telegraf. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА