Најновије

БРИТАНЦИ ТРАЖЕ ЦЕНЗУРУ „БАЛКАНСКЕ МЕЂЕ“: Тврде да је филм "руска пропаганда" и да „поткопава мир на Балкану“!(ВИДЕО)

Британски „Тајмс“ оштро је напао филм „Балканску међу“, оценивши да својим приказом недавне балканске историје поткопава регионални мир. У коментару објављеном 31. марта филм се истовремено ставља у контекст „меке силе“ Русије.

Балканска међа (Фото: Јутјуб)

„Тајмс“ чак на известан начин позива на цензуру филма, наводећи да је „Путинов режим познат по својим пропагандним кампањама које правдају драстичне акте насиља над малим нацијама и народима без заштите“ и да је „време да се на то стави тачка“, јер „кад се лаж заодене у истину у опасности су живот и слобода“.

Филм „Балканска међа“, који је недавно премијерно приказан у Русији и Србији, говори о десанту на Приштински аеродром, када је руска јединица из састава Сфора заузела аеродром Слатину непосредно по потписивању Кумановског споразума.

Филм је последњих недеља најгледанији у биоскопима у Русији и земљама Заједнице независних држава.

Како је рекао режисер Андреј Волгин, иако је филм инспирисан историјским догађајима, реч је ипак о уметничком делу, а у „српској линији“ су коришћени и документарни кадрови.

У филму „Балканска међа“ глуме Милош Биковић, Милена Радуловић, Миодраг Радоњић, Александар Срећковић Кубура, Антон Пампушни и Гоша Куценко, а у епизодној улози се појављује и Емир Кустурица.

Прочитајте ОВДЕ шта каже британски експерт о руској нуклеарној енергији.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА