Најновије

ПРОЦУРЕЛА СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА ПОДЗЕМЉА: Арканову главу платили 10 милиона марака

Убиство Жељка Ражнатовића Аркана (48) плаћено је 10 милиона некадашњих марака, каже извор који је упознат са истрагом вођеном после убиства команданта Српске добровољачке гарде у београдском хотелу „Интерконтинентал“ 15. јануара 2000.

Аркан (Фото: јутјуб)

Саговорник открива да су новац за убиство вође „Тигрова“ скупили тадашњи криминалци, којима је сметао у пословима или су били на његовој листи за одстрел.

- Аркан им је сметао да несметано раде, а оптуживали су га да је ликвидирао неке њихове људе или се спремао да их убије. Неки жестоки момци тврдили су да их је рекетирао, па су на заједничким састанцима сковали план о убиству - прича саговорник.

Он каже да је организацију убиства преузео Зоран Ускоковић Сколе, који је раније с Арканом био у добрим пословним односима.

- Сколе се плашио да ће га Аркан ликвидирати, па је окупио његове непријатеље и сковао план убиства. За то је ангажовао Добросава Гаврића месец дана пре убиства. Гаврић је за ликвидацију узео свог брата од тетке Милана Ђуричића Микија, кума Драгана Николића Гагија и Зорана Николића Пеглу - каже извор.

У ликвидацији су, према тадашњим подацима из истраге, учествовали и људи из тадашње Службе државне безбедности, који су пружали логистику и никада нису одговарали за убиство. Драган Николић Гаги је у медијима изјавио да га је Сколе крајем 1999. позвао у ресторан у Раковици, где су се договорили да прате Аркана да би га Гаврић убио. Гаги је обелоданио да је првобитни план био да Аркана убију на Аутокоманди и да је Сколе из Немачке лично руководио убиством.

- Гаврић се после нагло обогатио. Мештани Лознице причали су да је тамо развио бизнис, градио је зграде, имао шљункару и локале, али не на своје име. С тим парама је финансирао бекство после пресуде - каже саговорник.

Други правац истраге вођен је према спекулацијама да би Аркан могао да сведочи против Слободана Милошевића у Хагу.

- Милошевић се плашио да би Аркан могао да се нагоди са Хашким тужилаштвом и сведочи против њега у вези с ратним злочинима за које је био оптужен. Милошевић је у то време добио „поуздане информације“ да је Аркан у контакту са западним обавештајним службама и да преговарају о склапању савеза са тадашњом опозицијом окупљеном око ДОС-а - каже на крају извор.

Гаврић би морао у „Алкатраз“! 

Добросав Гаврић (44) осуђен је на 35 година, а од 2011. је у затвору у Јужноафричкој Републици, Драган Николић Гаги казну од 30 година издржава у Србији, док је Милан Ђуричић Мики убијен 2018. у Јоханесбургу. - Гаврићу одговара да што дуже буде у Африци јер су тамо бољи услови. Уколико би био изручен Србији, вероватно би добио „Алкатраз“ или Седми павиљон у Пожаревцу где су строжи услови - каже извор.

У Венецуели је у току тајни пројекат “Blackout” – следећи циљ САД су Куба и Никарагва. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА