Најновије

Жесток сукоб Макрона са Харадинајем у Берлину: Француски председник оштро критиковао таксе на српску робу!

Иако је косовски премијер Рамуш Харадинај објавио видео-снимак његовог пријатељског поздрављања са француским председником Емануелом Макроном, на скупу у Берлину није било тако, вец́ је дошло до жестоког сукоба њих двојице због уведене таксе од 100 одсто на производе из Србије и БиХ!

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

Француски председник је оштро напао Харадинаја, рекавши му да су наметнуте таксе разлог прекида дијалога Београда и Приштине, а у једном тренутку је Макрон подигао прст према премијеру привремених приштинских институција, наводи приштински лист "Газета блиц".

Било је, пише даље лист, напетости и када је председник привремених приштинских институција Хашим Тачи узео реч. Наводи се да је Тачи више пута критиковао Европску унију посебно због неодобравања визне либерализације.

Притом, Тачи ни пред Макроном ни пред немачком канцеларком Ангелом Меркел није споменуо припајање тзв. "прешевске долине" тзв. Косову, на чему је инсистирао последњих месеци и непосредно уочи берлинског скупа, додаје се у тексту.

Приштински лист оцењује да је берлински самит завршен без икаквих конкретних резултата у вези са визном либерализацијом и деблокадом дијалога Београда и Приштине.

Лист констатује да су се Тачи и Харадинај у Берлину појавили са супротстављеним изјавама у вези са граничним питањем. Док је Тачи тврдио да се залаже за припајање тзв. "прешевске долине" тзв. Косову, Харадинај се томе оштро супротставио. 

Прочитајте ОВДЕ који су то закључци самита у Берлину.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА