Најновије

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2024. НА МАРАКАНИ? Почиње реконструкција стадиона Црвене звезде - сан постаје јава!

Атлетски клуб Црвена звезда ће добити нову атлетску стазу.

Маракана (Фото: Јутјуб)

То је резултат многобројних апела, а директор Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић, најавио је да ће црвено-бели током лета добити нову атлетску подлогу на стадиону ''Рајко Митић'' и да ће то бити увод у план о организацији првенства Европе на отвореном 2024. године. АК Црвена звезда је најтрофејнији српски атлетски клуб и један од оснивача спортског друштва. Услови на Маракани за атлетику су катастрофални из разлога што је зуб времена појео ''Мондо'' стазу на којој се трчи.

Од освајања бронзане медаље Страхиње Јованчевића на дворанском првенству Европе ове зиме, иницијатива да се промени стаза је све већа. Сада су дошле и прве конкретне информације о промени стазе.

- По хитном поступку крећемо замену атлетске стазе на Маракани. Радови би требало да почну одмах по окончању фудбалске сезоне и завршиће се најкасније до почетка утамица фудбалског клуба у квалификацијама за Лигу шампиона. Дакле средином маја можемо очекивати почетак радова - истакао је Слободан Бранковић. 

Првобитни планови су били да фудбалски клуб уступи неки од својих терена иза јужне трибине атлетском клубу, како би се ту направио атлетски стадион. У међувремену урађена су идејна решења за реконструкцију Маракане и сва су у себи садржала и атлетску стазу, тако да прва идеја више није активна.

- Атлетски клуб Звезда има много успешних атлетичара, како у својој историји тако и данас. Страхиња Јованчевић је најсвежији пример. Ту не треба заборавити и Милану Тирнанић која је ове зиме била прва српска спринтерка на неком великом такмичењу, Ању Лукић првакињу медитерана у дворани за млађе сениоре (У23) итд. До јуче на овој стази тренирала је и Тамара Салашки, државна рекордерка на 400м и учесница Олимпијских игара. Ту се кују и многи будући шампиони, а стаза им представља основу за рад. Када урадимо ову стазу, стадион Црвене звезде испуњаваће све услове за организацију великих такмичења као што је на пример домаћинство првенства Европе на отвореном 2024. - заголицао је машту Бранковић свим љубитељима атлетике у Србији.

Остаје да се види да ли ће се радити комплетна реконструкција стазе (скидање постојеће, постављање нових ''темеља'', рађење нове дренаже, па постављање нових слојева). Бржа варијанта је само изливање тартан стазе преко постојећег монда што би значило да ће, уколико дође до подношења кандидатуре за неко велико такмичење на отвореном, тада одрадила потпуна замена атлетске инфрастуктуре.

Ђоковић најзад сасуо све у лице страним медијима - испричао о глади, мостовима, метама на грудима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА