Најновије

РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА ШТА СЕ ДОГОДИЛО ХИТЛЕРОВОМ ЗАМЕНИКУ: Хес се није убио, већ га је ликвидирала једна европска сила јер су крили да...

Ветеран Спољне обавештајне службе Русије, Георгиј Саников оптужио је британску специјалну службу за ликвидацију нацистичког злочинца Рудолфа Хеса.

Хитлер (Фото: Јутјуб)

По његовом мишљењу, Хитлеров заменик у нацистичкој партији није 1987. године извршио самоубиство, као што гласи званична верзија, него га је ликвидирала британска специјална служба. У тренутку смрти Хес је већ 41 годину провео у затвореништву, јавља “РИА Новости“.

Једна од највећих загонетки Другог светског рата је Хесов самостални лет из Немачке у Велику Британију у мају 1941. године. Хесова намера била је да увери Британце да склопе мир с Немачком. Пет година касније осуђен је на доживотну робију.

“Мој став је да је у питању била специјална санкционисана операција. Како је он могао сам, без ичије помоћи и без икаквих проблема, да прође кроз противаздушну одбрану Немачке? Осим тога, обратите пажњу да се Хес налазио у Енглеској и истовремено се, без икаквих проблема, дописивао са породицом која је остала код куће и није била изложена никаквим репресијама”, истакао је Саников.

По његовом мишљењу, званична верзија Хесове смрти није веродостојна. Енглези су убрзали његову смрт јер су се плашили његових евентуалних изјава које би подигле велику прашину. Кућица у врту где је пронађено Хесово тело, стицајем чудних подударности, изгорела је већ следећег дана.

Прочитајте ОВДЕ све о шокантној поруци из Бундестага.

Извор: Курир/РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Петар Челик – Хитлер је Ротшилдов унук, а Горбачов је Хитлеров брат!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА