Најновије

НАПАДНУТ ВЕЛИКИ СИРИЈСКИ ГРАД! Мртвих и рањених на све стране! Џихадисти ударили жестоко, али освета САА је још жешћа! (ВИДЕО)

Џихадисти су испалили неколико ракета према граду Масијафу у западној области провинције Хама. Џихадисти у северозападној Хами наводно су испалили неколико ракета на Масијаф, убивши најмање седам цивила и ранивши још 16 других. Рањени цивили су пребачени у Националну болницу у Масијафу.

Напад џихадиста на Масијаф (Фото: Јутјуб)

Овај напад џихадиста долази само неколико сати након што је Сиријска арапска војска (САА) спречила покушај инфилтрације Хаџат Тахрир ал-Шама на оси Хама-Идлиб. Извор из Сиријске арапске војске рекао је да ће руске и сиријске ваздухопловне снаге вероватно започети осветничке нападе као одговор на напад џихадиста.

Џихадисти су погодили болницу у Масијафу у западној Хами, 2 медицинске сестре су убијене

Џихадисти су гађали велики град који се налази у западној Хами, укључујући неколико локација унутар овог владиног упоришта. Према извору из Масијафа, напад је резултирао смрћу најмање седам особа, укључујући и две медицинске сестре. Две медицинске сестре су убијене у Националној болници Масијаф, која је била мета џихадиста у покрајини Идлиб.

Сиријска арапска војска одговорила је на овај напад испаљујући неколико ракета на Идлиб, погодивши бројне градове у источном, јужном и западном делу провинције. Укупан број жртава у нападу сиријске војске још увек је непознат; међутим, опозициони активисти кажу да је један пројектил погодио пијацу у Саракибу.

Ови напади на северозападну Сирију трају већ неколико месеци, упркос Споразуму из Сочија, који позива све стране да се избегну непријатељства унутар демилитаризоване зоне дужине 20 километара.

Сиријска војска је покренула масовни напад на Идлиб као одмазду за џихадистички напад на Масијаф

Сиријска арапска војска (САА) покренула је масовни напад на покрајину Идлиб данас поподне након ракетних напада џихадиста на владино упориште Масијаф.

На челу са Тигровима, Сиријска арапска војска испалила је велики бараж ракета “земља-земља” према градовима џихадиста Најраб, Саракиб, Кафр Набл, Куваин, Марат ал-Нуман, Кафр Броума и Марат Харме у покрајини Идлиб. Према војном извору у близини линија фронта у северозападној Сирији, Сиријска арапска војска је извршила тај ракетни напад као одговор на нападе на Масијаф.

Американци нашли начин како да се приближе Кини. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Замак Масиаф у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА