Најновије

"РУСИ УШЛИ У ЕСТОНИЈУ, НАТО У ПОКРЕТУ": Угледна немачка ТВ објавила могући сценарио, јавност у неверици!

- Заједно са европским и немачким савезницима, америчка војска се тренутно креће копненим, ваздушним и морским путевима до Естоније да истерају руске снаге, које су поново извршиле инвазију као на Криму - објавио је у четвртак увече забринутим гласом Клаус Клебер, водитељ угледне аналитичке емисије националног емитера ЗДФ.

Падобранци Русије (Фото: Министарство одбране Русије)

Ово, међутим, није била про-НАТО пропаганда, нити је немачка телевизија желела да привуче пажњу публике, пише РТ. Док су милиони гледаоца с тензијом и неверицом посматрали пренос, водитељ је открио да је у питању могући сценарио.

- Не брините, ово није истина. Ово је само измишљени сценарио, али веома реалистичан – рекао је он.

Клебер, једно од највећих имена у немачким медијима, објаснио је потом да је лажна вест направљена како би јавност освестила да је претња рата веома могућа.

У том случају Немачка морала да брани чак и најмање савезнике, укључујући Естонију, рекао је Клебер, додајући да се такође показало да би таква вест била изненађење за јавност.

- Проблем с НАТО-ом данас је што делује крхкије данас на свој 70. рођендан него било кад у својој историји. Током које је то била успешна прича без преседана – рекао је водитељ, након чега је укратко изложио историјат алијансе, од оснивања након Другог светког рата, преко спољних сукоба с Русијом до унутрашњих повезаних са “реформама” америчког председника Доналда Трампа.

Иако је телевизија пренела измишљени сценарио постоји, како је Клебер указао, реална могућност да таква вест осване на малим екранима. НАТО се протеклих 70 година фокусирао на одбрану од Русије, али у модерно доба више се усмерава ка Истоку, прецизније Кини, која је највећи трговински партнер Немачке.

Иако је Трампова администрација била усмерена ка Кини од старта, Европа је тек недавно почела да је посматра као потенцијалну стратешку претњу. Иако још није познато какву би ту улогу НАТО могао имати, с обзиром на географска ограничења, безбедносни стручњаци указују да кинеска политика утиче не само на САД већ и на Европу.

Док се аналитичари питају да је овакав вид "извештавања" стицање популарности или изазивање панике, уколико би Клеберов сценарио постао реалност, то би могло довести до великих реформи у НАТО.

Црноморска флота је покренула дежурство у Црном мору, где се одвијају вежбе НАТО-а, због могућих ванредних ситуација, саопштио је Национални центар за контролу одбране Руске Федерације. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Блиц/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Естонија, најнапреднија земља света.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА