Најновије

АМЕРИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Руски Циркон много бржи него што се мислило! За 5 минута стиже до Пентагона и ништа не може да је заустави! (ВИДЕО)

Суперсонична ракета „Циркон“ показала се као знатно бржа него што су претпостављали западни експерти.

Циркон (Фото: РИА)

"Пошто је брзина ракете 11.000 километара на сат, пет минута би било довољно да она стигне до Пентагона и да га уништи",  навео је немачки часопис Штерн.

Према наводима листа, западни експерти су претпостављали да брзина „Циркона“ неће прелазити 6.000 километара на сат. Ракета је, међутим, надмашила та очекивања. Због њене брзине и пречника дејства од хиљаду километара, готово је немогуће је пресрести и уништити пре него што стигне до мете.

"Таквим ракетама ефикасно могу да се супротставе само електронски системи противваздушне одбране и ласерско оружје",- закључио је Штерн.

Председник Русије Владимир Путин је током обраћања Федералној скупштини Русије 20. фебруара саопштио да ће нова суперсонична ракета „Циркон“ имати брзину девет маха и домет већи од 1.000 километара.

Иначе зграда америчког Пентагона се налази на врху списка могућих циљева у Америци који је представила државна телевизија Русија 1. У случају да америчке ракете запрете Русији, поред Пентагона у Вашингтону, у којем се налазе високи органи управљања Оружаних снага и Комитет начелника штабова, ту су још и владин контролни центар Кемп Дејвид, контролни центар председника САД и командни центар Комитета начелника штабова Форт Ричи, у држави Мериленд.

Објављен снимак бомбардовања аеродрома у Триполију и њега можете погледати ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА