Најновије

ДОДИК: Ако неко може да опрости НАТО бомбе нека то уради – ја нећу!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Градишци да Република Српска према резолуцији Народне скупштине о војној неутралности не прихвата улазак у НАТО, који је бомбардовао Србе, али се не противи сарадњи са тим савезом.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– Такав наш став је сасвим легитиман и сматрамо да због тога не требамо бити кажњени, већ уважавани - рекао је Додик новинарима.

Он је навео да се са НАТО-ом може сарађивати на пројеку “Партнерство за мир”, који подразумева индивидуалну сарадњу у појединим програмима.

– Оружане снаге БиХ су укључене и у неке међународне операције НАТО-а, али то не значи да ми требамо бити чланица тог савеза, рекао је Додик, коментаришући чињеницу да је Влада Српске упутила Савету безбедности УН извештај који се односи на период од новембра 2018. до априла 2019. године, а у коме се, између осталог, наводи да је Српска за војну неутралност, за европске интеграције и убрзано формирање власти на нивоу БиХ.

Додик је подсетио да је НАТО бомбардовао Србе и бацио на њих тоне бомби са осиромашеним уранијумом.

– Не желимо границу на Дрини. У глобалним односима који се компликују политичка логика налаже војну неутралност и да не будемо колатерална штета за било какве и било чије више интересе. То би свакоме требало бити јасно – истакао је Додик.

Према његовим речима, НАТО је на овим просторима одлучио када је реч о резултатима рата.

– Бомбардовао је, убијао наше цивиле. Ако неко то може да опрости и учлани се у НАТО, нека то уради. Ја нећу – поручио је Додик.

Погледајте ОВДЕ за шта је Мило Ђукановић дао 30.000 евра.

Извор: in4s. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА