Најновије

УДАРНА ВЕСТ! Снаге Хута напуштају стратешки град Ходејда и још две луке! (МАПА)

Председник Координационог одбора за прерасподелу генерал-потпуковник Мајкл Лолсгард изјавио је у саопштењу за јавност да је побуњеничка група у Јемену пристала да до 14. маја повуче своје трупе из Ал Ходејде и још две луке.

Хути (Фото: Јутјуб)

У саопштењу је истакнуто да би повлачење трупа Хута требало да означи долазак мировних снага УН које ће преузети контролу над лукама како би Црвени крст лакше дистрибуирао хуманитарну помоћ у централном Јемену.

Прерасподела снага је један од неколико корака договорених у разговорима под окриљем УН који су почели у Стокхолму у децембру прошле године. Према такозваном Стокхолмском споразуму, јеменска влада и покрет побуњеника Хута су се обавезали да ће пристати на примирје, разменити затворенике и отворити хуманитарне коридоре у Ал Ходејди.

Јемен је од марта 2015. године захваћен ратом између владе на чијем је челу председник Абдрабух Мансоур Хади и шиитског покрета Ансар Алах, познатијег под именом Хути. Коалиција под вођством Саудијске Арабије спроводи ваздушне нападе против Хута по Хадијевом захтеву још од најранијих дана сукоба.

Мадуро открио издајника. Погледајте ОВДЕ ко још помаже Гваиду.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА