Најновије

ШЕТЊЕ СЕ НЕ ПРЕКИДАЈУ! "Слободна зона" је само вид протеста, поручили окупљени и данас у Београду! (ВИДЕО)

У Београду је одржан још један протест "Један од пет милиона". Након окупљања и обраћања на платоу код Теразијске чесме у Београду, учесници протеста кренули су у протестну шетњу ка згради РТС, до Слободне зоне у Пионирском парку, где је одржан Дневник слободне Србије.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Грађанима се обратио адвокат Владимир Гајић који је поручио да су људи у Србији скоро 30 година таоци три човека који су државу гурнули у ратове, санкције, материјално је опљачкале и духовно уништиле, а да су та три човека - некадашњи председник Србије Слободан Милошевић, председник Српске радикалне странке Војсилав Шешељ и председник Србије Александар Вучић.

Он је рекао да је за промену система потребно по смени актуелне власти пред Уставним судом покренути предлог да се забрани рад Српске напредне странке, СРС и Социјалистичке партије Србије "због свега што су чинили последњих 30 година".

"Неопходно је да се коначно прекине континутет службе државне безбедности која делује у непрекинутом временском континуитету, која је почела као КНОЈ, па преко Озне, Удбе, РДБ-а и данас БИА, само мењала свој назив", поручио је Гајић.

"Та је служба, а то је доказнао у правоснажним судским поступцима српских судова, овде у Београду, ликвидирала једног председника Србије - Ивана Стамболића, једног независног и слободног новинара - Славка Ћурувију, једног премијера Србије - Зорана Ђинђића, и два пута је неуспешно покушала да убије тадашњег вођу опозиције Вука Драшковића", подсетио је он.

Након Гајића, окупљенима се обратио глумац Хаџи Ненад Маричић, а потом су се окупљени упутили у протестну шетњу преко Трга Николе Пашића, Дечанске, Нушићеве и Светогорске до зграде РТС-а у Таковској.

Одатле ће се грађани упутити ка Слободној зони у Пионирском парку, где ће бити одржан "Дневник слободне Србије".

Окупљени грађани носе транспаренте "Србија заслужује поштене изборе" и "Србија се умирит не може", док многи звижде пиштаљкама и трубе.

Један од организатора протеста Миодраг Симовић рекао је на почетку протеста да су се појавиле дезинформације да протестних шетњи неће бити због формирања Слободне зоне, али да је зона само вид протеста, док се шетње не прекидају.

"Шетамо сваке суботе", нагласио је Симовић.

Приштина спрема резлоуцију о геноциду!? Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА