Најновије

БРАВО, НОЛЕ! БРИЉАНТНИ НОВАК ШАМПИОН МАДРИДА: Ђоковић одржао час тениса Циципасу! (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је по трећи пут освојио мастерс у Мадриду! Након нешто више од сат и по времена тениса, први рекет света савладао је Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:4. Све је кренуло како треба по Новака, сервис, ударци са основне линије, бекхенд, готово све, док са друге стране млади Грк није имао толико самопоуздања као против Надала.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

То се видело већ у другом гему, јер је дошло до брејка најбољег играча света са неочекиваном лакоћом, пробао да спаси две лопте, али је само код једне био успешан. Ђоковић је „намирисао крв“, потврдио брејк и повео са великих 3:0 захваљујући прецизним и сталоженим ритернима. Циципас је све више полагао наде у дроп-шотове и терао Србина да се креће, самим тим скраћивао поене и избегавао дуге размене.

Успео је Стефанос да дође до првог гема, олакша себи ствари на 3:1, да би потом Новак потврдио квалитетну игру, дошао поново до „+3“ и најавио да креће у тоталну офанзиву када је реч о освајању првог сета. Накратко је Стефанос узвратио, поново морао доста да се помучи како не би дозволио брејк, а Ђоковић сјајним паралелама и дијагоналама шетао противника с једне на другу страну простора.

Толико је трошио енергије Грк да је једноставно и поред тога што је освојио трећи гем, више није могао против силно мотивисаног Нолета. Наш тенисер је за потврду предности направио експресно 40:0, пропустио прву сет лопту, али код друге није омануо.

Циципас је одлично отворио други сет, дозволио Ђоковићу само један поен, повео, али је одмах наишао на жустар одговор. Спинови и слајсови нису толико помагали, није имао превише решење за најбољег на АТП листи који је водио рачуна више о свом сервису и да ту не киксне. Наставило се игром „гем за гем“, Стефанос се доста поправио у наставку, излазио све чешће на мрежу, али код исте углавном освајао поене. Два потпуно различита стила су се сударила на шљаци Мадрида, али је изгледало поприлично лепо.

У неколико наврата је Новак био надомак брејка, али до истог није долазило, нарочито јер је Циципас драстично поправио приступ и самопоуздање – 3:4. Брзо је изједначио наш играч, није дозвољавао Грку да приђе када има сервис што је поприлично доприносило и психолошкој предности која је расла из гема у гем.

И коначно, девети гем, брејк и преломни тренутак. Новак је једноставно био премоћан, враћао све што већина није у стању ни да замисли – смечеве, дијагонале, дроп шотове… Па је све то награђено са 5:4 и његовим сервисом. Није се много либио, већ је све усмерио ка завршетку меча и трећој титули и Мадриду.

Партизан је шампион Србије у кошарци. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА