Најновије

СПЕЈС-ШАТЛ: Овако ће изгледати Маракана у блиској будућности?! (ФОТО)

Конкурс за радове на реконструкцији стадиона "Рајко Митић" је завршен. Црвена звезда није изабрала ниједан победнички пројекат, већ је доделила три "трећа" места. Међу неколико занимљивих предлога истакао се и један српско-италијански.

Стадион "Рајко Митић", познатији као "Маракана" (Фото: Јутјуб)

- Нико није био за прво и друго место. Неки су слали футуристичке пројекте за које је потребно 200 милиона евра, други су направили само козметичке промене, па су због тога додељена само трећа места - објаснили су из Звезде.

Ово решење предлаже концепт урбане структуре у којој би се стадион развијао паралелно са окружењем као јединтвени спортско-комерцијални систем. Један од кључних адута овог решења је јавна променада која би повезала северно и јужно подручке око стадиона, који би наравно био централна тачка.

Осим стадиона, пројекат укључује и друге објекте спортског садржаја, тржни центар са локалима, пословне просторе, јавне површине за одмор и релаксацију и тренутно највећи проблем навијача који долазе на утакмице Звезде – паркинг.

Једна од основа концепције пројекта је очување идентитета Црвене звезде, па су аутори задржали препознатљиви тунел којим играчи излазе на терен испод западне трибине. Од изузетног значаја је и повезаност трибина због препознатљивих навијачких кореографија, а приликом концепције форме стадиона западна трибина је остала доминантна.

Први спрат осмишљен је као својеврсна променада – тзв. "прстен" који омогућава стадиону да "живи" 300 дана годишње, а посетиоцима да доживе искуство Црвене звезде као јединственог бренда. Међутим, како за сада ствари стоје, од овог изгледа неће бити ништа, већ ће можда бити расписан и нови конкурс, на коме ће се тражити оптималније решење.

“Убиј Србина!” одјекивало на стадиону Динама из Кијева. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА