Најновије

Обреновачко позориште: Репертоар који осваја децу и одрасле!

Да Обреновац добије своје прво позориште, постарао се Иван Јегоровић. Како је дошло до те идеје и какви су планови за наредни период разговарали смо са Иваном.

Фото-Промо

Обреновац је добио своје прво позориште, како је дошло до те идеје?

Идеја се створила још на самом почетку по реновирању 2016. године, а услови се стекли након прvе професионалне представе "Маза и Луња" коју смо урадили у септембру 2018. Након тога смо схватили да имамо све потребне ресурсе у оквиру нашег предузећа и да имамо и довољно младих дипломираних глумаца који могу да чине окосницу будућег позоришта

Какве су реакције суграђана?

Реакције грађана Обреновца су фантастичне. Заиста су дуго чекали своје позориште и коментари су и више него позитивни.


Да ли мања места вапе за културним догађајима или је ипак лакше радити у великом граду?

Понуда културе у мањим местима је логично сиромашнија. Ипак је Београд велеград са великим бројем позоришних сцена али култура није нешто што је привилегија само људи који живе у великим градовима, а ово је начин и да се култура приближи свима

Имали сте прву успешну премијеру, како су текле припреме за тако значајан пројекат којим сте представили Ваш рад?

Премијерно смо одиграли комад по тексту Харолда Пинтера на дан обележавања 20 година од НАТО агресије. Текст "Без поговора" Пинтер је поклонио нашем народу 1999. године и свесно смо се одлучили да радимо овог нобеловца јер смо сматрали да у свет позоришта је потребно ући на велика врата. Млади глумци Огњен Дрењанин и Пеђа Дамњановић су маестрално изнели овај комад и сјајно вођени од стране Виде Огњеновић која потписује режију. Сама премијера и отварање позоришта нам даје сад и снагу и обавезу да наставимо у истом ритму. 

Какав репертоар можемо да очекујемо у наредном периоду?

Трудићемо се да покријемо све жанрове као и дечије представе јер наш мото јесте да научимо публику да долази у позориште и едукујемо, а најбољи начин за то јесу најмлађих и да дугорочно добијемо најквалитетнију могућу позоришну публику.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА