Најновије

ШЕШЕЉ ОТКРИВА СТРАШАН СЦЕНАРИО: Ако Србија пусти Косово у УН, следи паклени НАТО потез! (ВИДЕО)

У Хрватској је током маја и јуна планирано одржавање три међународне војне вежбе, у којима ће учествовати и припадници такозване "војске Косова", а прва је била пре два дана поводом обележавања 10. годишњице чланства Хрватске у НАТО.

Тзв. Војска Косова (Фото: Јутјуб)

Причу да НАТО увежбава снаге из региона, и да на тај начин спрема одговор јачању војног наоружања Србије политчки аналитичар Томислав Кресовић коментарише, да није непознато да су НАТО и Америка иначе и раније припремале косовске војне снаге.

- Они сада врше једну врсту демонстрације моћи. Очигледно је овде реч о потреби да се на тај начин дефинише државност Косова – рекао је Кресовић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Др Дарко Трифуовић, стручњак за безбедност каже да је цела та параде унапред договорена, он не верује да је то одговор на параду Војске Србије у Нишу.

- То је унапред све договорено, није то неки одговор. Јасни су планви НАТО-а, они желе да заокруже причу око Балкана – каже Трифуновић питајући се шта би се стварно десило уколико би спекулације биле иситините.

По мишљењу Александра Шешеља, потпредседника СРС, Србија не треба да заборави шта је НАТО урадио 1999. године, али не треба ставити у други план ни тзв. војску Косова.

- НАТО има механизме да спрече форимарање војске Косова. Данас је КиМ под окупацијом Америке. КиМ је главни полигон за исказвиање њихових снага. Зато и Америка жели да Косово постане УН, да би после лажну државу Косово убацила у НАТО – сматра Шешељ, наглашавајући да је НАТО нека врста "спонзора" војске Косова, па и не чуди њихово појављивање у Хравтској.

Кресовић се слаже да је КиМ под окупацијом Америке.

- Кровни систем свега је НАТО и јасно је да у будућности да у догледно време дође до промене мисије. Прича се о штетном утицају Русију, а треба обратити пажњу на опастонст од антизападног ставе. Када се погледа сама структура у Србији, десет одсто је само утицај Русије код нас – сматра Кресовић.

Руској бази у Сирији месецима не треба ниједна кап воде нити мрвица хране. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА