Најновије

ТРАМПУ ПРЕДСТАВЉЕН ПЛАН ЗА ИРАН: Америка спремна за рат, ако Техеран нападне шаљу одмах 120.000 војника

На састанку главних саветника за безбедност председника САД Доналда Трампа који је одржан прошлог четвртка, вршилац дужности министра одбране Патрик Шенахан представио је освежени војни план који предвиђа слање до 120.000 америчких војника на Блиски исток у случају да Иран нападне снаге САД или убрза рад на стварању нуклеарног оружја.

Америчка војска (Фото: army.mil)

То је синоћ објавио Њујорк тајмс позивајући се на неименоване званичнике Трампове администрације. Наводи се да су ревизију плана наредили припадници тврде линије председничке администрације, на челу с Џоном Болтоном, Трамповим саветником за националну безбедност.

"Они не позивају на копнену инвазију на Иран, за коју би било потребно знатно више војника", казали су званичници америчком листу. Наводи се да овакав развој догађаја указује на то колико је утицај Болтона, којег Њујорк тајмс назива једним од најопаснијих "јастребова" када је у питању Иран, чије је тежње за улазак у сукоб с Техераном некадашњи амерички председник Џорџ Буш Млађи игнорисао пре више од деценије, док је био у Белој кући.

Лист наводи да уопште не може да се наслути да ли ће Трамп, који је настојао да извуче САД из Авганистана и Сирије, на крају стварно и послати толико припадника америчких трупа натрага на Блиски исток.

Наводи се да такође да није јасно да ли је Трамп брифован о предложеном броју војника или другим детаљима плана.

Путин поручио да Русија мора имати заштиту од хиперсоничног оружја пре него што га друге земље произведу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА