Најновије

Американци с нуклеарним оружјем опет живе у временима празноверја

“Чини се да живимо у време апсурда и средњовјековног празноверја. Није ни чудо да нас се толико држава широм света боје. Често изгледамо као милитантни сајентолози с нуклеарним оружјем”, пише амерички новинар Ерик Марголис за немачки портал Antikrieg.

Американци с нуклеарним оружјем опет живе у временима празноверја (Фото: pixabay/ Правда)

Још од средњовековне хистерије лова на вештице нисмо видели такву манифестацију људског идиотизма, добре вере и апсурдног понашања. Наравно, мислим на двогодишњи лов на вештице против председника Доналда Трампа, за који се надам да се завршио прошле недеље,  под претпоставком да присталице Хилари Клинтон, демократе и тајне службе, који су подстакли ову манију, не успеју да одрже тиху ватру како би опет распламсали причу, тврди Марголис.

“Од првог дана сам говорио да су тврдње, да је Трамп у било ком облику руски агент крајње, апсурдне. Тако су и тврдње, да је Москва на било који начин манипулисала америчким изборима, глупости. Знамо да САД помажу у манипулисању изборима широм света, а сада се сумња на Русе, који себи не могу приуштити велике своте новца за мита која траже такве злонамерне активности”, наставља стручњак.

Оно што је Милер открио након подизања великог камена била је гомила љигавих створења, адвоката и криминалаца, који су обично део грађевинске индустрије у Њујорку. Није ни чудо да се окупљају у некретнинама Трампа, јер његов зет Џаред Кашнер долази из истог окружења. Кашнерови су, као што је познато, пријатељи с израелским премијером Бенџамином Нетањахуом.

Сада када Милерово истраживање није пронашло никакав договор између табора  Трамп и Кремља, Американци Владимиру Путину, за све клевете које је претрпео, дугују велико извињење. Штета што се не могу тужити легије лажљиваца и пропагандиста који су га дискредитовали, и САД и Русију случајно гурнули на руб рата.

Људи који су поверовали у те апсурдне тврдње заиста би требало да се запитају какав им је поглед на стварност. Они који су веровали да је зли Кремљ манипулисао гласовима у Алабами или Мисурију били би добри кандидати за сајентологију или друштво Џона Бирча.

Они су биле обичне будале. Што је још горе, пропагандисти који су промовисали одвратни Стилеов досије су јавност преплавили лажима које је измислила британска обавештајна служба. У свему томе се осети умешаност Хилари Клинтон, одбачене жене отровније од пакла.

Смешно је и иронично да је, док се у лову на вештице тражио непостојећи луткар у Кремљу, стварни инострани луткар седео је у  Овалној канцеларији Беле куће. Иза свега и израелског премијера Бенџамина Нетањахуа је стајао његов заштитник, амерички милијардер и коцкарски могул Шелдон Аделсон, кум великог Израела. И тако је Трамп дошао на власт.

Сада су тројица амигоса, Трамп, Нетањаху и Аделсон, управо починили једно од најнеобичнијих кршења међународног права, признајући израелску анексију стратешке Голанске висоравни. Ова узурпација била је тако нечувена да ју је осудило свих 14 земаља чланица Савета безбедности УН-а. Чак је и типично кукавичка Канада гласала против Сједињених Држава.

Давање Голана Израелу значи да је јеврејска држава трајно осигурала нове изворе воде из планине Хермон, артиљеријске и електронске положаје изнад Дамаска, као и полигон за лансирање нове израелске експанзије на Либан и Сирију. Нема сумње да би Израел требало да се припреми за нови рат против Либана, Сирије и Газе.

За разлику од циничног посла с Голаном, Трампова влада још увек Русији намеће санкције због поновног уједињења Крима и Москве, стратешког полуострва које је руско већ више од 300 година. Логика покварене политике је да Израел може узети Голан, али Русија мора напустити Крим.

Такође смо прошле недеље сазнали да је, према државном секретару Мајку Помпеу, Трамп можда послат од Бога, попут краљице Естер древном Израелу, да заштити Израел од злих Персијанаца. Просечном Европљанину се ово чини чудним, али најмање четвртина Американаца, посебно припадника евангелистичких цркви, верује у ову глупост. За њих је Трамп херојски хришћански крсташ.

“Ово је лудост као и тврдња да је Трамп комунистички Манџуријски кандидат. Чини се да живимо у време апсурда и средњовјековног празноверја. Није ни чудо да нас се толико држава широм света боје. Често изгледамо као милитантни сајентолози с нуклеарним оружјем. Срећом, успркос нашим напорима да га свргнемо или изазовемо, хладни Путин одговорно стоји на другој страни”, закључује Ерик Марголис.

Хаг тражи радикале да удовољи Приштини. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА