Најновије

ПОСЛЕДЊИ УДАР СРАМНОГА ХАГА: Шешељ открио шта се крије иза новог ултиматума Србији

После одлуке из Хага да се одбије захтев да се посланици СРС и Петру Јојићу суди у Србији Радета поручила да неће добровољно ићи у Хаг.

Шешељ (Фото: СРС)

Посланик СРС, Вјерица Радета, оптужена за непоштовање Хашког суда је поручила да неће добровољно ићи у Хаг јер је штите Устав и решење Вишег суда у Београду.

- Што се мене тиче ништа се није променило. Добровољно не идем. Штити ме Устав и правоснажно решење Вишег суда у Београду. Не верујем да би неко из власти био спреман да нас неуставно испоручи, али то је свакако питање за представнике власти - каже народни посланик СРС, после одлуке из Хага да се одбије захтев да се њој и Петру Јојићу суди у Србији. 

Ову одлуку је донео кинески судија Лиу Даћун, који је поништио првобитну одлуку којом је процес Јојићу и Радети био уступљен Србији.

Судија Даћун је истовремено издао нови налог за хапшење двоје радикала и Србији наложио да их без одлагања изручи у Хаг.

Као образложење одлуке, судија је навео да су кључни сведоци у овом предмету "недвосмислено" изјавили да неће сведочити ако суђење буде у Србији због "озбиљне забринутости за своју безбедности и безбедност својих породица".

О новој одлуци Механизма у Хагу огласио се и председник СРС др Војислав Шешељ. 

- Они више немају шта да раде, а хтели би да остану на плати, па стално нешто ново измишљају. Тамо је само један процес у току и један у жалбеном поступку. После тога немају разлог за постојање. Одлуку је донео кинески судија Лиу Даћун, који је изразито антисрпски настројен, што се показало у овим процесима у којима је учествовао - каже Шешељ. 

Напредњак Владимир Ђукановић-Ђука поново уз Шешеља и радикале. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА