Најновије

СИГУРНО ЈЕ МНОГО БЕСАН?! Тачи открива шта га је то "веома изненадило" на сусрету у Берлину

Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, састао се са амбасадорима и шефовима међународних мисија у Приштини, којима је пренео да је био веома изненађен када је сазнао да није било координације са Сједињеним Америчким Државама око самита земаља Западног Балкана у Берлину.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Приштинска Газета Експрес преноси да је Тачи рекао и да је фрустриран чињеницом да земље ЕУ нису јединствене у погледу либерализације визног режима за грађане Косова. Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине, Тачи је, како се наводи, рекао да ће наредни састанак, у оквиру тог процеса, бити одржан на инсистирање француског председниа Емануела Макрона у Паризу, 1. јула.

- Поздрављам добру вољу канцеларке Ангеле Меркел и инсистирање председника Макрона да питања Западног Балана крену с мртве тачке – рекао је Тачи, пише Експрес.

Поновио је и да сматра да процес дијалога Београда и Приштине треба да буде финализован обавезујућим споразумом за, како је рекао, "обе државе". Што се наметнутих такси Приштине на производе из Србије тиче Тачи је рекао да рекао да ова мера треба да остане на снази.

НАТО не подржава, али помаже војску Косова. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА