Најновије

ВЕСНА ПЕШИЋ ПОЗВАЛА ДА СЕ НЕ УСВОЈИ "ТИЈАНИН ЗАКОН": Ево како јој је отац убијене девојчице одговорио

Социолог Весна Пешић позвала је посланике да не гласају за "Тијанин закон". Одговорио јој отац убијене Тијане Јурић: "Закон је већ усвојен 2015!"

Игор Јурић и Весна Пешић (Фото: Јутјуб)

- Посланици, немојте гласати за “Тијанин закон”, јер мења појам човека као бића које подлеже променама и ресоцијализацији. Казна не сме бити освета. Доживотна робија без права изласка брутализује наше кривично законодавство и, генерално, репресију власти - написала је Пешићева на Твитеру.

Иначе, “Тијанин закон”, односно измене Кривичног закона, подразумева доживотну затворску казну за убице деце.

На њену објаву, између осталих, одговорио јој је и Игор Јурић, покретач иницијативе за такве измене Кривичног закона и отац убијене Тијане, по којој и закон носи име.

- Поштована госпођо Пешић, уз дужно поштовање, морам Вам рећи да сте закаснили. “Тијанин закон” је одавно усвојен, још 2015. године. Што се тиче доживотне казне без могућности условног отпуста, тражимо га искључиво за најтеже облике тешких кривичних дела где су жртве деца – одговорио је Јурић на Твитеру.

Измене и допуне Кривичног законика и измене и допуне Законика о кривичном поступку, које се налазе пред посланицама, предвиђају казне доживотног затвора за најтеже облике кривичног дела, као што су тешко убиство, силовање и обљуба над немоћним лицем и обљуба над дететом, малолетним лицем и трудном женом.

Нови притисак Запада на Србију. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА