Најновије

АМФИЛОХИЈЕ И ВУЧИЋ О 1244, БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ, ПРЕМИЈЕРКИ...Ово су детаљи са седнице сабора СПЦ

Председник Србије Александар Вучић и митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић имали су веома занимљив вербални окршај током прекјучерашње седнице Сабора СПЦ.

Вучић и Амфилохије (Фото: Јутјуб)

После говора шефа државе у коме је он изнео своје ставове о решењу косовског проблема, али и о другим највећим државним и националним проблемима, први се за реч јавио митрополит Амфилохије, који је имао највише замерки на званичну политику у вези са Косовом.

У једном тренутку он је председнику Вучићу рекао да је у складу са Резолуцијом 1244 имао обавезу да на Косово пошаље хиљаду војника и полицајаца, али да то држава није урадила да се не би замерила Западу.

- Вучић је то саслушао и са пуно уважавања и етикеције, ословљавајући Амфилохија са "ваше преосвештенство", замолио је да му каже где то тачно пише. Нагласио је да у Резолуцији 1244 стоји да држава Србија може да пошаље 1.000 војника на Косово, али само на позив команде Кфора. Амфилохије је ипак инсистирао на својој верзији, а Вучић је онда из фасцикле извадио текст Резолуције и замолио митрополита да нађе где пише то што он тврди. Митрополит је то одбио, а онда је рекао да је Бриселским споразумом држава признала лажну државу Косово! Вучић је и то мирно саслушао, а онда митрополиту пружио примерак Бриселског споразума и замолио га да покаже где то пише... Наравно, Амфилохије то није могао да уради - преноси извор Информера из Сабора СПЦ.

Према његовим речима, митрополит црногорско-приморски на крају је председнику замерио то што је за премијерку Србије поставио Ану Брнабић!

- Рекао је да је срамота то што је председница Владе лезбијка. На то му је Вучић опет врло мирно и сталожено одговорио да неће да улази у приватна опредељења било кога, али да је Ана Брнабић за ову земљу урадила много више од оних који су митрополита на Цетињу припремали за наступ на Сабору СПЦ. Сви су разумели да је мислио на Ђиласовог кума Млађу Ђорђевића... - наводи саговорник.

Примедбе на Вучићев говор на Сабору СПЦ и на његову политику имао је и владика рашко-призренски Теодосије, али те примедбе су више биле техничке природе.

- На крају, и поред различитих ставова председника и појединих владика, чланови Синода поздравили су се братски и срдачно.

Владика Теодосије и председник чак су се и загрлили - наводи извор Информера.

Званично, нико јуче ни у СПЦ ни у Председништву није хтео да коментарише ова сазнања.

Отпуштена жена која је за Н1 рекла да јој је наређено да дође на Јуткин скуп! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА