Најновије

ДРЕЦУН УПОЗОРАВА ДА СУ АЛБАНЦИ УПЛАШЕНИ ЗБОГ СПЕЦИЈАНОГ СУДА ОВК: Желе да се покажу да су жртве

Најновији потези приштинских власти, односно најава формирања комисије која ће прикупљати чињенице о наводним злочинима Србије на Косову и Метохији представља чисту пропаганду, али и тактику да скрену пажњу са злочина које су они починили, рекао је за РТС председник Скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

Дрецун (Фото: Јутјуб)

Приштина је суочена са губитком подршке после низа једностраних потеза и одбијања да наставе дијалог са Београдом због чега желе да скрену пажњу на себе и да се представе као жртве, тврди Милован Дрецун.

"Они желе да снажном пропагандном кампањом скрену пажњу са злочина које су они починили. Кретори ове кампање су управо они који су суочени са позивима спевијалозованих судова и то су они који ће, надамо се бити и оптужени за најтеже злочине", рекао је Дрецун.

Приштина на овај начин покушава да потпуно онемогући наставак дијалога са Београдом. Међутим, како каже председник скупштинског Одбора за КиМ, Србија неће подлећи притисцима да призна независност Косова.

"Они желе да ојачају позиције које су изгубили у последње време као и да скрену пажњу са злочина које су починили припадници ОВК", каже Дрецун.

Творац ове идеје Кадри Весељи каже да Косово има капацитете и да ће хапсити ратне злочинце.

"Они могу само да малтретирају и лажно оптужују Србе који живе на КиМ, што је већ био случај. Терористичка ОВК је та која је имала геноцидан план о стварању Велике Албаније тако што ће протерати све Србе", сматра Дрецун. 

Ниједна међународна инстанца, која је овлашћена да о томе говори, није покретала то питање, ни Савет безбедности, ни УН, ни ЕУ.

"Они немају никакав механизам да формирају неки међународни суд. Једино ако имају подршку да се надува прича о наводном геноциду српске стране како би потом прогласили општу амнестију и тако избегли процесуирање", објашњава Дрецун. 

У свему овоме, како каже председник Скупштинског одбора за КиМ, овакве иницијативе имају унутрашњи аспект окренут ка албанској јавности а други део кампање је окренут ка иностранству пре свега Америци где су у Конгресу већ покушали да представе лажну слику жртви. Због тога ће и Србија покренути дипломатску офанзиву.

"Написаћу писмо члановима српског кокуса да уколико могу организују да ми члановима конгреса представимо искључиво чињенцие и на тај начин парирамо приштинској пропаганди", рекао је за РТС Милован Дрецун.

На Косову се тајно складишти једна опасна ствар! Само један погрешан корак и сви смо у опасности! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА