Најновије

Додик: Парламент да донесе одлуку о референдуму

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће затражити посебну седницу Народне скупштине од које ће захтевати да донесе обавезујућу одлуку о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву Босне и Херцеговине.
Милорад Додик (Фото: flickr)

Милорад Додик (Фото: flickr)

Он је рекао да ће представницима политичких партија у Народној скупштини РС сутра саопштити да намерава да затражи посебну седницу парламента. Додик је навео да ће на референдуму бити постављено питање "да ли се прихватају наметнути закони високог представника у прошлости, посебно Закон о Суду и Тужилаштву и да ли се прихвата да се у РС се примењују одлуке тог суда и тужилаштва". "Очекујем огромно ‘не’. Очекујем да ће људи изаћи на референдум и то одбацити јер управо пракса правосуђа на нивоу БиХ, антиуставно успостављено, није дала за право да то правосуђе и даље живи, бар не у РС", рекао је Додик у Бањалуци. Он је навео да све што су те институције чиниле било против интереса РС и истакао да је њима примарно урушаван уставни поредак, те да нису биле ни објективне, нити су желеле да се укључе у испитивање злочина над Србима. "Најочитији примјер је то што су представници Тужилаштва и Суда БиХ шитили злочине који су почињени над Србима", истакао је Додик. Он је поновио да ће тражити сазивање посебне седнице парламента РС на којој би требало бити разматрана информација о раду и конституисању Тужилаштва БиХ, које је антиуставно и није у складу са Дејтонским мировним споразумом. Додик је оценио је апсолутно неприхватљива пракса Тужилаштва БиХ, које је наметнуто од високих представника.
Прочитајте још:Плакати са ликом Путина осванули у СребренициНЕ ЖАЛИМ ШТО СУ МИ ТРИ СИНА ПОГИНУЛА ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Исповест српске мајке храброст (ВИДЕО)Кустурица поводом споменика Николе Тесле: Српска култура ће живети!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА