Најновије

ПРОЦУРЕО НАЈСТРАШНИЈИ СНИМАК ПАДА АВИОНА У МОСКВИ ДО САДА: Овакав хорор се ретко када виђа! (ВИДЕО)

Десетак дана после стравичне несреће на московском аеродрому Шереметјево појавио се нови снимак принудног слетања руског путничког авиона приликом ког се авион запалио и страдала 41 особа.

Језиво (Фото: Јутјуб)

На снимку се види како пилот тек из другог покушаја успева да приземљи авион, а пре тога се неколико пута одбијао од писте као лопта. По 'тврдом' слетању, репни део авиона се запалио због чега је страдало толико људи.

Пилот Аерофлотовог авиона "суперџет-100" испричао је како је удар муње изазвао несретни низ догађаја и довео до трагедије.

Капетан лета Денис Евдокимов рекао је за руске медије да је авион који је полетео у Мурманск са 73 путника и пет чланова посаде, морао је присилно да слети пошто су инструменти престали да раде због удара муње.

"Због муње смо изгубили радијску везу", рекао је пилот за руски таблоид Комсомолску Правду.

"Успели смо да успоставимо везу помоћу фреквенције за слање сигнала у случају опасности, али је била кратка и испрекидана (...) Успели смо да проговоримо неколико речи, а затим се веза изгубила", додао је.

Капетан је рекао да се авион запалио због тога што је код приземљења свом снагом ударила о тло, а верује се да је узрок сигурно тај што су резервоари били пуни горива. Већина погинулих угушила димом који је испунио авион. Осим тога, доста путника је задобила тешке опекотине.

Руски борац Су-57 имаће високо-прецизну “паметну бомбу". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА