Најновије

ПРОПАО ПЛАН ШИПТАРА: Кандидати Српске листе победили на ванредним изборима

У све четири општине на северу Косова и Метохије победили су кандидати Српске листе, освојивши већи број гласова. Излазност је на овим изборима била је нешто већа него на локалним изборима 2017. године.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Српски народ на северу Косова и Метохије још једном је недвосмислено, и скоро једногласно, потврдио спремност да одлучно брани свој опстанак и политичка права, и органску везу са државом Србијом, речено је вечерас РТС-у у Српској листи.

Додају да је тако пропао позив на бојкот оних у Србији који су хтели да север Космета гурну у руке Албанаца.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић истакао је да је то велика победа Срба на КиМ, велики успех у борби за јединство са државом Србијом и у борби за јединство саме државе Србије.  

Према подацима Централне изборне комисије у Приштини, на данашњим ванредним изборима гласало је 24.595 бирача (42,42 одсто). То значи да је излазност за скоро један проценат већа у односу на прошле локалне изборе.

У Косовској Митровици је излазност била 38,74 одсто, у Звечану 45,17 одсто, Зубином Потоку 50,74 одсто, а у Лепосавићу 41,57 одсто.

Како јавља дописник РТС-а, гласање је протекло углавном без проблема, а на регуларност није било примедби.

Кандидате за председнике општина у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Лепосавићу и Звечану имали су Српска листа, Демократска партија Косова и Самоопредељење.

Кандидати Српске листе су Горан Ракић у Косовској Митровици, Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Вучина Јанковић у Звечану и Зоран Тодић у Лепосавићу.

Руску анализу о рату Кине и САД прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА