Најновије

РЕАКЦИЈЕ НАКОН БЛАЈБУРГА: Хрвати тугују због пропасти НДХ, а не због невиних жртава!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта каже да је комеморација убијеним усташким злочинцима у Блајбургу слика и прилика праве Хрватске.

Блајбург (Фото: Јутјуб)

Блајбург је од доласка Фрање Туђмана и ХДЗ-а на власт 1990. године постао место где представници државне власти, Католичке цркве и стотине хиљада Хрвата долазе у суштини да изразе тугу због пропасти НДХ, а не због помена тобоже невиним жртвама, уверен је Линта.

У изјави за медије он каже и да се у Блајбугу ревидира историја и шаље јасна порука да је "геноцидна НДХ била права хрватска држава а усташе борци за слободу хрватског народа против тобоже великосрпског хегемонизма и централизма".

"Андреј Пленковић, Колинда Грабар Китаровић и Гордан Јандроковић су послали изасланике у Блајбург и тиме још једном потврдили да је геноцидна НДХ темељ данашње Хрватске", каже Линта, те додаје да је у Блајбургу било више виђенијих ХДЗ-оваца и неколико министара што је одавно постала нормална ствар.

За немачку кацеларку Ангелу Меркел, која борави у Загребу, Линта има питање - зашто не тражи од хрватске власти да укине срамну и антиеворпску одлуку да Хрватски сабор буде покровитељ комеморације убијеним усташким злочицнима у Блајбургу.

Он сматра да је "жалосно да немачка канцеларка подржава на предстојећим изборима за Европски парламент ХДЗ који изражава носталгију због пропасти геноцидне НДХ и највернијег савезника Хитлерове Немачке".

"Верујем да Ангела Мекел не би подржала одлуку немачког парламента да буде покровитељ комеморације убијеним нацистима крајем Другог светског рата", наводи у писаној изјави Линта.

Прочитајте ОВДЕ како је Лазански раскринкао Хрвате.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА