Најновије

ХРВАТСКА АКЦИЈА "БЉЕСАК" - Злочин над Србима о коме се ћути и лако прелази

"Распад бивше Југославије 1991. године проузрокован је низом бесправних и међународно неутемељених одлука великих западних сила. Данас се сећамо трагичних догађаја у западној Славонији када је 1. и 2. маја 1995. године хрватска паравојска извршила злочин етничког чишћења над већинским Србима ових области. Снаге УН које су биле задужене за безбедност аутономних српских територија биле су немоћне да се одупру вешто припремљеној хрватској акцији „Бљесак“. Конститутивна српска нација у бившој Хрватској избрисана је са лица земље у западној Славонији за два дана пред камерама водећих светских медијских агенција али о праву српског народа на постојање нико није имао обзира", истиче Миша Вацић, председник Српске деснице.

Операција "Бљесак" (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић

Са простора западне Славоније протерано је око 20.000 Срба, убијено је око 300 људи, начињена је огромна материјална штета систематским спаљивањем њихове имовине, а 1.800 особа се води као нестало. Хрватска и данас одбија да ексхумира познате масовне гробнице Срба како би се посмртни остаци убијених невиних жртава на достојанствен начин сахранили и предали њиховим обесправљеним породицама. Могу да приметим да се о сваком појединачном и плански изведеном масовном злочину према српском народу на територији бивше Југославије ћути и лако прелази. Операције зликовачког карактера у бившој Хрватској („Бљесак“ и „Олуја“), у БиХ (протеривање сарајевских Срба, покољи у Подрињу и етничко чишћење Босанске крајине) и на Космету (потпуни прогон српског становништва, погроми и уништавање личне и културно-историјске имовине)  довеле су до масовних егзодуса стотина хиљада српских цивила у централну Србију која је спиновањем медијских експерата са Запада представљена и санкционисана управо као највећи кривац за све балканске невоље. Злочини са елементима геноцида над српским народом током ратних дешавања на екс-југословенским просторима настављају се софистициранијим методама. Најновији притисци које трпи наша држава најочитији су на примеру преговора Београда и привремених косовских институција поводом решавања косметског питања.

Делегација Србије коју је предводио председник Александар Вучић недавно у Берлину била је пред константним уцењивачким ставом самозване косовске делегације на челу са Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем. Организатори Берлинског самита, лидери Немачке и Француске имали су на лицу места прилику да се увере у принципијелну политику Србије која жели преговорима и компромисом да дође до најоптималнијег решења за све заинтересоване стране. Иако је Србија током разговора у Берлину била окружена државама које су признале независност лажне државе Косово, успела је да својим чврстим и доследним ставом одбрани своју државотворност, интегритет и углед у међународним круговима. Сматрам да тренутна позиција наше земље има више изгледа у будућности да на основу аргумената и стратешких савезништава створи добру основу за даљу политичку борбу и очување сопствених националних интереса. Међусобна завађеност приштинске нелегалне делегације била је уочљива свима на самиту у Немачкој а њихови неразумни и неосновани захтеви да уценама, таксама и претњама приморају Србију на једнострано признање тзв.Косова остали су без успеха.

Као лидер Српске деснице поздрављам неодступну позицију српске делегације која је нашу државу приказала као суверену земљу која неће дозволити да махинације албанских привремених структура унесу пометњу у рад српске дипломатске офанзиве или обезвреде труд великих светских држава којима је доста безакоња и нестабилности у нашем региону. Посебно ми је драго политичко приближавање Србије и Русије која у савременим светским оквирима игра све значајнију улогу. Принципијелни ставови Русије и Кине у УН поводом косметског питања, као и многих светских сила које све више увиђају балканску реалност треба да буду покретачка снага за све унутрашње политичке снаге у Србији.

Убеђен сам да јединствени наступ свих родољубивих снага даје значајан ослонац политици одбране наших националних интереса а непријатељима ставља до знања да смо непоколебиви у одбрани своје државе. Нови европски самит о КиМ заказан је за два месеца у Паризу јер сам уверен да је битка у Берлину већ добијена. Тема српског Космета биће још дуго на преговарачким столовима светских престоница али као што је и сам председник Републике изјавио решење Космета биће донесено у Београду јер нама албанска делегација не треба ништа а ми њима требамо за све.

Србија је уважена и призната држава у међународним оквирима и не мора да се брине о свом статусу и угледу попут дојучерашњих албанских  терориста. Сматрам позитивним исход Берлинског самита јер је руководство Србије дало до знања свим тамошњим учесницима да смо демократска и стабилна земља коју не могу уздрмати диктати самопроглашене приштинске државе. Чврстина наступа српске делегације даје ми и веру у немогућност сличних трагичних догађаја за Србе на КиМ као некада у западној Славонији и шире.

Након уважавања српских интереса у најмоћнијиј европској држави још више сам сигуран да уз српски народ на КиМ својим пуним капацитетом стоји и држава и већина родољубивог становништва Србије.

У Јасеновцу обележен Дан сећања на жртве Холокауста. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА