Најновије

НАЈВЕЋА ТАЈНА АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ: "Невидљивог" су ипак виделе српске ракете! Досад невиђени снимци из озлоглашеног бомбардера (ВИДЕО)

На видео материјалу у наставку текста се виде кадрови из кабине (кокпита) америчког стратегијског бомбардера Б-2. Материјал је начињен у авиону који се налази у оквиру 13.бомбардерске ескадриле из састава 509.оперативне групе, стациониране на аеродрому Вајтман, Мисури САД.

Кадрови из кабине (кокпита) америчког стратегијског бомбардера Б-2 (Фото: Јутјуб)

Б-2 је најмодернији стратегијски бомбардер у саставу РВ САД. Њега је развила и произвела америчка компанија Нортроп Груман.  Ради се о летелици код које је по први пут примењена шема “летећег крила”. Његова основна намена је пробој кроз савремену ПВО непријатеља, и удари по циљевима на земљи помоћу конвенционалног и нуклеарног оружја.

За ту сврху је у његовој конструкцији употребљена нова технологија која му омогућава да буде “невидљив” за непријатељске радаре. Вредност рефлексије овог авиона је непознат податак, али се сматра да се креће у распону од 0,0014 м² до 0,1м². Са ценом од 2,13 милијарде америчких долара по јединици, спада у најскупље авионе на свету. Укупно је произведено 21 “Духова”.

Прва борбена примена ових авиона је регистрована током агресије НАТО на СР Југославију. Рачуна се да су Б-2 на  Србију и Црну Гору “изручиле” око 600 високопрецизних авио-бомби JDAM. Под ударом ових бомбардера се нашла и кинеска амбасада у Београду приликом чега је погинуло неколико новинара и цивила.

Постоје за сада непотврђени подаци да је ПВО Војске Југославије успела да обори један Б-2 који је пао на простор Источне Славоније, слив реке Саве (Спачванске шуме).

Терористи ударили на руски бастион у Сирији, Хмејмим им је трн у оку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА