Најновије

РАКЕТЕ ПОЛЕТЕЛЕ КА МЕКИ! Саудијска војска дигнута на ноге, Хути ударили жестоко!

Систем противваздушне одбране Саудијске Арабије наводно је пресрео две ракете Хута у провинцији Мека, извештава Ројтерс, позивајући се на изјаву из амбасаде краљевства у Вашингтону.

Хути испаљују ракете на Саудијску Арабију (Фото: Јутјуб)

Ранији локални медији известили су да ће јеменски шиитски побуњеници Хути напасти око 300 критичних инфраструктурних објеката у Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Новинска агенција САБА известила је за то време да ће Хути напасти више од 299 циљева, укључујући војне и стратешке објекте у Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима. Извештај је уследио након напада беспилотних летелица на нафтне објекте Саудијске Арабије у уторак. Ово није први пут да је саудијска војска пријавила пресретање ракета на њиховој територији.

Јемен је већ неколико година захваћен оружаним сукобом између владиних снага које предводе одбегли председник Абд Рабух Мансур Хади и шиитских побуњеника Хута. Коалиција под вођством Саудијске Арабије спроводи ваздушне нападе против Хута на Хадијев захтев од марта 2015. године.

Непријатељ бежи пред борбеним Хутима. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА