Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Не идемо на седницу о КиМ и тражимо дијалог о захтевима протеста

Лидер Двери је на данашњој КЗН у Чачку истакао да је му је у координацији власти из Београда и Приштине забрањен улазак на КиМ и да је седница Скупштине на тему КиМ још један ријалити шоу и фарса којом се понижава Народна скупштина.

Бошко Обрадовић, лидер Двери (Фото: Јутјуб)

- У образложењу забране стоји да сам сметња за унутрашњу безбедност, јавно здравље и међународне односе. До овога не би дошло без координације власти у Београду и Приштини.

Он је објаснио да је у Грачаници испред Дома културе где је требало да буде одржана седница Председништва СЗС и формирање огранка за КиМ, организована група грађана запослених у јавном сектору у Грачаници да дођу и протестују.

- Зашто је толико непријатељски дочекано формирање Савеза за Србију? Зато што се тиме рађа једна другачија, алтернативна политика према КиМ у односу на садашњу политику актуелне власти власти у Београду. То вам је слика како актуелна власт замишља опозицију, како замишља другачије мишљење - забрана уласка, забрана трибина, забрана да се чује другачија политика о КиМ – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је заказана седница Народне скупштине на тему КиМ скандал сам по себи.

- Посебне седнице се заказују на овај  начин када гостују страни државници. Нисмо добили никакав писани материјал, никакав извештај, и никакав план даљих преговора или неку преговарачку платформу што говори о односу Вучића према Косову и Метохији. То је за њега још један ријалити шоу и фарса којом се понижава Скупштина – сматра лидер Двери.

Он истиче да у познатој кукавичкој традицији, сада када је опозиција ван парламента, власт ставља битне теме на дневни ред, а до сада то нису радили.

- Сада се сетио да бројни важни закони дођу на дневни ред и сада је ту и тема КиМ. Подсетићу да је годину дана Тијанин закон, који смо и ми подржали, био у фиоци а сада су га предложили потпуно измењеног – каже он.

По његовим речима на мала врата се под формом доживотног затвора, који је оправдан за силоватеље и монструозне злочине над децом, трудницама, сада уводе и доживотни затвор за политичко дело против власти односно против државе.

- Тамо стоји и нарушавање уставног уређења и ја сам само тај део подржао и рекао да треба донети такву меру против оног ко нарушава Устав и зато сам донео и ову лутку Александра Вучића у робијашком оделу јер први који треба да буде процесуиран по овом закону, треба да буде управо он због кршења устава. Од доласка Вучића на власт држава се повукла са КиМ и пребацила ингеренције органима у Приштини – рекао је Обрадовић.

Он је подсетио да се сада и локални избори на северу КиМ одржавају по законима и Уставу лажне државе Косово, али да су Срби бојкотовали те изборе.

- Проценат изашлих у Косовској Митровици је испод 40 одсто што значи да су Срби бојкотовали ове лажне изборе. Изражавам дубоко поштовање овим храбрим људима који су упркос уценама и претњама одбили да на њих изађу – истакао је лидер Двери.

Он је још једном рекао да посланицима Двери не пада на памет да крше Споразум са народом и да се врате на заседања Народне скупштине.

- Нико ко себе сматра опозицијом неће доћи на заказану седницу 27. маја. Остајемо при заједничким захтевима са протеста 13. априла: ослобођење медија, пре свега РТС, промене у РЕМу и фер и поштени избори. То су теме око којих желимо дијалог са влашћу. Није спорно да он буде у Народној скупштини. Али ми се на текуће теме не враћамо у Народну скупштину док се реше ова круцијална питања – закључио је он и позвао грађане да данас посете слободну зону која ће се одржати у Књажевцу и најавио да се протести суботом у Београду настављају.

Удружују се Стаматовић, Шапић и Паровић. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА