Најновије

ККН КОНЦЕРТНО ПРОМОВИШУ АЛБУМ "УСКОРО" У БЕОГРАДУ: Ево зашто не свирамо "Проћи ће и њихово" која је обележила бунт против Милошевића

Група "Канда, Коџа и Небојша" одржаће београдску концертну промоцију албума “Ускоро” у оквиру Light Based Lifeforms фестивала у новом клупском простору на отвореном под називом Neverland 31. маја. Као специјални гост концерта најављен је састав Vrooom.

Оливер Нектаријевић (Фото: Јутјуб)

"Канда, Коџа и Небојша", након пет година студијске паузе, објавио је свој осми студијски албум под називом “Ускоро” и за овај догађај најављује његово комплетно концертно извођење. Публика је до сада имала прилике да чује уживо песме “Мисли добро”, “Јамајка”, “Летњи дан” , “Лако полако”, а за овај концерт испод рефлектора новог клуба на отвореном очекује нас извоđење свих девет нових песама као и осталих хитова који красе њихову каријеру. Албум “Ускоро” изашао је за Масkом етикету и до сада је већ освојио срце публике. Многи критичари истичу да је ККН  и овог пута успео да одушеви публику новим албумом што није лако после толико година постојања. Улазница за београдску концертну промоцију може се наћи по цени од 1.000 динара. Разговарали смо са фронтменом бенда Оливером Нектаријевићем.

Оли, кажеш у једном интервјуу да си се променио, али и да си суштински остао исти човек... појасни нам какав?

- Па онакав какав сам био као клинац, када сам ишао на прве пробе са бендом и пре тога.  Немам ону младалачку енергију али као да немам ни искуство. Једнако сам погубљен. Ови моји много боље свирају, испекли су занат, а ја ништа. Сналазим се по осећају и размишљам срцем као у почетку. Као да време стоји. Да нема албума који сведоче о томе да сам нешто радио, могао бих да помислим како сам све ове године провео у хибернацији, а жестоко сам живео. Имам исте потребе које сам имао као клинац. Радим исте ствари као тада, волим исте ствари као тада, верујем у исте ствари као тада, само можда другачијим интензитетом.  То је мало тужно, кад погледаш. Живот брзо пролази. Толико људи наше генерације нас је већ напустило, а живот као да је тек почео.    

Изузетно вас хвале да сте од бенда који је био музичко изненађење, освежење итд.. изузетно сазрели, а да је ваша музика постала и вишеслојна и сажета, обојена Партибрејкерс звуком... шта је утицало на ту промену осим завидног стажа на сцени?
 
- Не знам. Знам само да ту није било никакве намере. Само потреба да правимо музику. То је све. Нешто је успело, нешто није. Лепо ако нас хвале.

Зашто не свирате "Проћи ће и њихово?" ОК, везују је за промене и Милошевића.. али изузетно је актуелна и данас? Ако би, не замери, занемарили ту ангажовану поруку, то је једна сјајна песма одличног ритма и мелодије...
 
- У тој песми су цитирани Давидови псалми, то ће увек бити актуелно, али та песма спада међу оне које ме толико интензивно враћају на неке лоше тренутке да не могу да издржим. 

Може ли се живети од музике и да ли је тешко свирати рокенрол у сељачкој земљи (то ми је једном рекао Цане Брејкерс)? Не мора сељачкој, ал земљи аутотјуна и извитопереног регетрепфолка и ријалитија?
 
- Свега тога има свуда. Можда звучи невероватно, али Срби нису измислили ни мајмуне, ни фолк, ни ријалити, ни аутотјун, ни рокенрол. Нама је од свега што нам се дешава у животу најбоље и најлакше да свирамо рокенрол. Много лакше него да гледамо око себе. Али одувек је тако, навикао сам на доминацију онога што не волим и ваљда је нормално да нисам сконцентрисан на то него на оно што је мени добро и блиско, иако је у апсолутној мањини. Свирамо оно што волимо зато што волимо, то нас одређује и за нас не постоји боље занимање. Понекад је напорно, али вероватно је сваки посао понекад напоран. 

Да ли имате више публике у земљи или дијаспори, свирате ли негде преко?
 
- Свирали смо “преко”, наравно, али то није имало везе са дијаспором. Од Срба и бивших Југословена у иностранству, бендови нашег профила занимају појединце који се не скупљају по народним клубовима да би играли коло и нису у друштву које би се могло назвати дијаспором. Мислим да за дијаспору не постојимо. Према томе, сигурно имамо више публике у земљи и републикама бивше Југославије него у дијаспори. 

Да ли си размишљао о одласку одавде?
 
- Ко није. Не само да сам размишљао него сам и одлазио, више пута,  али је овде увек остајало много тога због чега сам хтео и морао да се вратим. Од веза, бенда, породице, пријатеља па надаље. А где год да сам био требало је да се цимам око папира. Изгледа да то није за мене.

Шта те чини задовољним?

- То је веома непредвидиво. 

Прочитајте ОВДЕ све о новој посластици за љубитеље хорора.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА