Најновије

АМЕРИКА УПУТИЛА ПОСЛЕДЊИ УЛТИМАТУМ ТУРСКОЈ! "Имате две недеље да одустанете од С-400, иначе..."

Сједињене Америчке Државе дале су Турској две недеље да одустане од куповине руских противракетних система С-400 у корист америчких система „Патриот“, саопштила је телевизија Си-Ен-Би-Си позивајући се на информисане изворе.

С 400 (Фото: Јутјуб)

„До краја прве недеље јуна Турска треба да откаже споразум са Русијом у вредности од неколико милијарди долара и да уместо тога купи системе за противракетну одбрану „Патриот“ које је у Сједињеним Америчким Државама произвела компанија „Рејтеон“ или ће се суочити са искључењем из програма Ф-35 (компаније) „Локхид Мартин“, губитком сто обећаних ловаца Ф-35, увођењем америчких санкција и могућом реакцијом НАТО-а“, саопштила је телевизија.

Према речима извора, то је „последњи предлог Стејт депатрмента“.

Турска је раније саопштила да неће одустати од планова за куповину С-400 и да ће прва серија система противваздушне одбране ући у земљу у јулу. Сједињене Америчке Државе тврде да системи С-400 не одговарају стандардима НАТО-а, прете санкцијама због њихове могуће набавке и више пута су говориле да би могле да одложе или пониште процес продаје Турској најновијих авиона Ф-35. Турска је један од учесника међународног америчког програма Ф-35. Турска је такође више пута изјављивала да С-400 не представља претњу америчком Ф-35.

Макрон и Ангела Меркел објавили заједнички ултиматум Путину. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА