Најновије

ИСТОРИЧАР МАРКОВИЋ ОДБРУСИО АМЕРИЧКОМ ПРОФЕСОРУ: Србија је до сада углавном добијала штапове, хајде да видимо шта је шаргарепа (ВИДЕО)

Историчар Предраг Марковић оценио је данас да је је "нова западна стратегија" за Косово, по принципу "штапа и шаргарепе", коју је обајвио амерички професор Едвард П. Џозеф, нека врста испробавања и испитивања терена, из које се не види ни шта се Србији нуди. Марковић је оценио да ипак у том тексту, објављеном на сајту америчког часописа "Форин полиси", концепт "штапа и шаргарепе" остаје и даље нејасан.

Српски историчар Предраг Марковић (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, проблем са "штапом и шаргарепом" јесте тај што Србија није добила никакву шаргарепу.

- Српска страна је до сада углавном добијала штапове, тако да морамо да видимо шта је шаргарепа. Доста јадно то делује. Не верујем да би се било која власт у Србији због шаке долара одрекла било ког принципа који подразумева територијални интегритет - оценио је Марковић.

Џозеф, ванредни професор америчког Универзитета Џонс Хопкинс у Балтимору, у тексту тврди да је Србији за признање независности Косова уместо "компензације" потребно понудити "афирмацију", односно значајне уступке и финансијску и војну помоћ САД.

Погледајте ОВДЕ шта је рекао Герхард Шредер поводом потенцијалног чланства Србије у ЕУ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА