Најновије

НАПАДНУТ АМЕРИЧКИ РАКЕТНИ СИСТЕМ "ПАТРИОТ": Спремају се страховити удари на још 300 војних циљева агресора!

Јеменска новинска агенција САБА раније је известила да Хути планирају нападе на око 300 циљева, укључујући војне и стратешке објекте у Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Ракетни систем "Патриот" (Фото: Јутјуб)

Телевизија Ал-Масирах, која припада покрету Хута, известила је у четвртак да су јеменски побуњеници покренули напад беспилотним летелицама на ракетну батерију “Патриот”, која се налази у ваздухопловној бази Наџран у Саудијској Арабији. Саудијске власти за сада нису званично потврдиле напад.

Вест долази само дан након што је Ријад изјавио да су Хути покренули још један напад летелицом да би уништили хангаре са борбеним авионима у ваздушној бази Наџран, додајући да су је обориле саудијске снаге. Раније у мају, аеродром у јужној саудијској покрајини наставио је са радом након четири године паузе због војног сукоба у суседном Јемену.

Дошло је до континуираних сукоба у Јемену усред грађанског рата између Хута и владиних снага на челу са председником Абд Рабух Мансур Хадијем, којег подржава Ријад. Коалиција под вођством Саудијске Арабије спроводи нападе против Хута по Хадијевом захтеву од марта 2015. године.

Север Хаме је у пламену. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА