Најновије

СРБИЈА СПРЕМА КОНТРАМЕРЕ ПРИШТИНИ ЗБОГ ТАКСИ: Једна од опција заустављање камиона са робом који иду ка ЕУ!

БЕОГРАД - Београд неће покретати арбитражу против Приштине због енормних такси на производе из централне Србије, већ је одлучено да се примене контрамере, које се тренутно разматрај.

Рамуш Харадина (ФОТО: принтскрин)

Од арбитраже се одустало, јер се Унмик, који је у име такозваног Косова потписник ЦЕФТА споразума, прогласио ненадлежним.

У тој ситуацији, Београду је преостало само да тужи тзв. "Косово", а појављивање "Косова" као правног лица у међународном праву и то на иницијативу наше страна, несумљиво би могло да се протумачи као признање његове "државности', због чега је опција арбитраже и одбачена

Подсећа се да је тзв. "Косово" постало пуноправни члан ЦЕФТА у јулу 2007, а Споразум о чланству потписао је Унмик у име приштинских институција.

Од Унмика је затражен одговор зашто су се прогласили ненадлежним у овом случају, али није стигло објашњење.

Једна од контрамера Београд према Приштини могло би да буде заустављање њихових камиона са робом који иду ка Европској унији.

У том случају, међутим, постојао би ризик да се и Србија оптужи за кршење Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, због чега се сваки даљи потез добро одмерава

“О нашој будућој стратегији против сулудих намета које је увела тзв. "влада" Рамуша Харадинаја, могло би да буде речи већ у петак, када у Београд стижу политички представници нашег народа са Косова и Метохије".

Који је следећи српски град на мети прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА