Најновије

ШРЕДЕР: Најлакше је прво Србију примити у ЕУ, па онда решавати питање Косова

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер изјавио је данас на конференцији "World minds" да је по његовом мишљењу, најлакше прво примити Србију у ЕУ, па онда решавати питање Косова.

Герхард Шредер (Фото: Јутјуб)

– По мом мишљењу, најлакше решење је примити прво Србију и ЕУ, а онда разматрати могуће решење Косова. Да не будем негативан, мислим да је Србија на веома добром путу. Када је реч о економском делу, испуњава све услове, а неке и изнад задатих критеријума – рекао је Шредер током разговора на симпозијуму са српским председником Александром Вучићем и директором “Рингиера” Марком Валдером.

Шредер је ово рекао у одговору на питање Валдера како њему изгледа питање Косова, пошто “председник Вучић каже да смо изгубљени”. Вучић је рекао да смо “сви изгубљени у времену и простору”, одговарајући на питање Валдера где смо тренутно кад је реч о Косову.

– Рећи ћу вам искрено, разговарали смо о томе скоро пет сати и онда сам добио поруку: Морамо да убрзамо решење, да појачамо напоре да решимо питање Косова. Приштина не може да се консолидује без Србије, а ми ћемо урадити најбоље што можемо да сачувамо мир и стабилност.

Шешељ поново узбуркао јавност. Погледајте ОВДЕ шта је поручио Сержу Брамерцу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА