Најновије

Ракете "томахавк" на 110км од Србије: САД у својој бази инсталирају оружје којим су бомбардовали Србију!

Војска САД инсталираће у својој бази у румунском Девеселу, на само 110км од границе са Србијом, систем СМ-3, који може да испаљује ракете "томахавк" домета до 2.500 километара.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Рако тврди Раша тудеј велика је вероватноћа да ће Американци у склопу модернизације комплекса у јужној Румунији ускоро допремити и нове томахавке, којима су између осталог, гађали нашу земљу  током НАТО агресије 1999.

- То би могао да буде први повратак томахавака у Европу после више деценија и прво његово допремање из САД још до краја Хладног рата. Када се заврши комплетно сређивање постоји велика вероватноћа  да ће на то место допремити и нове ракете - оценио је руски војни аналитичар Михаил Ходаренок и додао да је убеђен како модернизација  Девесела представља озбиљну претњу, пре свега Русији.

Војно-политички коментатор Мирослав лазански каже да би због овога требало да постоји озбиљна забринутост у Србији.

- Реч је о систему који може да лансира ракете за пресретање  али исто тако врло лако може да буде модификован и да служи за офанзивно лансирање томахавка  чији је домет до 2.500 км. Зато су Руси на Криму поставили лансер ракету Искандер, као и авионе, бомбардере и ловце. У случају било какве кризе или неког конфликта, база у Девеселу ће бити прва на удару  руских снага и ракета, а тај град је само 110км удаљен од границе са Србијом - истиче Лазански уз опаску да је систем СМ-3ноћна мора за Русију.

И војни аналитичар Александар Радић каже да је база у Девеселу уперена против Русије и ширења њеног утицаја.

Који потез Србија мора да повуче док Амери наоружавају Хрвате прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА