Најновије

ТРОСТРУКО УБИСТВО У НОВОМ САДУ ШОКИРАЛО СРБИЈУ: То је више од још једног упозорења! (ВИДЕО)

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је да троструко убиство у Новом Саду представља више од још једног упозорења. Она је додала да троструко убиство, у којем је М. Ј. и њене родитеље убио супруг, изазива забринутост због ког мора уследити хитна реакција свих надлежних органа.

Полиција на месту злочина у Телепу (Фото: Јутјуб)

- Нажалост, и овај случај стравичног убиства потврдио је да систем заштите од насиља над женама није довољно делотворан упркос свим мерама и активностима које су предузимане. У овом случају посебан проблем је то што је убијена жена пре само две недеље пријавила супруга због насиља у породици, али очигледно да је неко у ланцу одговорних заказао - нагласила је Јанковић у саопштењу.

Навела је да је упркос донетом закону потребна већа одговорност и свест и указала да сви друштвени актери морају постати свесни своје дужности у заштити безбедности и живота жена, жртава насиља. Повереница истиче да смо свакодневно сведоци натписа у медијима о насиљу у којима се наводе детаљи монструозних мучења жена.

- То није начин да се укаже на проблем породичног насиља. Годинама уназад наглашава улога и значај медија у сузбијању насиља над женама, упућивани су апели и молбе да се престане са сензационалистичким извештавањем. Међутим, неки медији нажалост пружају простор насилницима да јавно злостављају и понижавају своје жртве чинећи тако општу штету - рекла је Јанковић.

Навела је да питање насиља у породици превазилази појединце, породицу, медије, службе и истакла да је то проблем целог друштва. У Новом Саду су у петак, око осам сати, у породичној кући пронађена три беживотна тела, две жене и једног мушкарца. Сво троје, Б. П. (1962), Н. П. (1962) и М. Ј. (1987) пронађени су с повредама главе, што указује на то да је реч о троструком убиству. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да је полиција на трагу осумњиченом за убиство и да очекује да ће он брзо бити ухапшен.

Опасно америчко оружје на 110 км од Србије. Погледајте ОВДЕ шта то Амери спремају.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА